Je wilt graag leuk, prettig en comfortabel leven in je huis, maar baalt maandelijks van de kosten voor energie… herkenbaar? Begrijpelijk, want water, stroom en gas zijn duur. Toch kun je er heel gemakkelijk op besparen als je wilt. En nee, daarvoor hoef je niet in te leveren op je leef- en wooncomfort. Neem bijvoorbeeld de onderstaande vijf tips!

 

Laat je was drogen aan een droogrek

En doe je droger het huis uit. Een wasdroger is een van de meest energieverslindende apparaten in huis. En ook nog eens totaal overbodig. Hang je was aan een droogrek en plaats deze bij de verwarming of in de zon. Je was is zo droog, gratis en voor niks!

 

Kook eens in de twee dagen

Zeker wanneer je alleen woont en leeft, is het ideaal om eens per twee dagen te koken. Ja, je eet dan wel twee dagen hetzelfde, maar het scheelt je tijd én gas/stroom voor het koken. Even opwarmen in de magnetron en klaar!

 

Bevestig tochtstrips

Voor je brievenbus, onder de voordeur, onder je tussendoor naar de woonkamer… het scheelt stookkosten, en alle beetjes helpen!

 

Kies voor energiezuinige apparaten

Koop je een nieuwe wasmachine, TV of kookplaat? Kies er dan eentje met energielabel A+ of A++. Vervang je je verlichting? Kies dan spaarlampen of beter nog: LED lampen. Kiezen voor energiezuinige apparatuur en stroomverbruikers levert je tientallen tot enkele honderden euro’s per jaar aan besparing op!

 

Koop een waterbesparende douchekop

Dat je geniet van een heerlijke warme, lange douche, dat begrijpen we. Maar je wilt geen onnodig water verspillen, toch? Een waterbesparende douchekop kan tot wel 50% water besparen. En voor twintig tot dertig euro haal je er al eentje in huis. Wat houdt je tegen?

Voor meer extra bespaartips, zowel in als buiten huis, raden we je aan om eens op sloopdecrisis.nl te kijken. Het loont, neem dat van ons aan!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.