Een van de belangrijkste elementen binnen uw woning is de aansluiting voor uw elektrische apparaten. Denk hierbij niet alleen aan het stopcontact in uw muur, maar ook aan de aansluitpunten voor uw verlichting aan het plafond. Wanneer u begint met de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet ontkomen aan het installeren van deze aansluitingen voor elektra. Een elektricien uit Leiden vertelde ons dat veel mensen de moeilijkheidsgraad van deze klus vaak onderschatten. Veel consumenten proberen de aansluitpunten zelf te maken, zonder veel ervaring te hebben met het uitvoeren van elektraklussen. Als gevolg hiervan kunnen er problemen met de elektra ontstaan. Denk aan een kortsluiting, een stroomstoring, enzovoorts.

Maak vooraf een duidelijk plan

Voordat u begint met het maken van aansluitingen voor de elektra in huis, is het raadzaam om een duidelijk plan op te stellen. In dit plan beschrijft u precies op welke punten u welk type aansluiting nodig heeft. De stopcontacten en aansluitpunten voor de verlichting zijn hierbij het belangrijkst. Vergeet echter niet om ook de aansluitingen voor uw internetkabel of televisiekabel mee te nemen in uw plan. U kunt het plan laten toetsen op de haalbarheid door een elektricien bij u in de buurt. Mochten bepaalde aansluitingen voor de elektra niet mogelijk zijn, dan kan een elektricien met u meedenken over alternatieve oplossingen.

Daarbij kunt u de hulp van een elektricien inschakelen voor het uitvoeren van uw plannen. Met de hulp van een elektricien bent u ervan verzekerd dat de kans op complicaties op een later moment minimaal is. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na het maken van de aansluitingen voor de elektra al met stroomstoringen of kortsluitingen te maken krijgt.

De meterkast in huis uitbreiden

In sommige gevallen is het noodzakelijk om de meterkast uit te breiden als u een extra aansluiting voor uw elektrische apparaten wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij u een grootstroomverbruiker gaat gebruiken. Goede voorbeelden hiervan zijn een elektrisch kooktoestel of een jacuzzi. Vaak is een normaal stopcontact in dit geval niet voldoende om voor voldoende stroom te kunnen zorgen. Er moet een speciaal stopcontact worden geplaatst om dergelijke apparaten te kunnen installeren. Wanneer u dit niet zou doen, zou u te maken kunnen krijgen met een overbelasting in de meterkast. Een elektricien kan u helpen bij het uitbreiden van de meterkast en het aansluiten van de elektrische apparaten.

Bron: http://elektriciensleiden.nl/

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.