Een huis ontruimen van een van uw dierbaren kan erg moeilijk en stressvol zijn. Hier zijn wat tips die ervoor zorgen dat het zo makkelijk mogelijk verloopt.

 

Plan vooruit

Als je goed vooruit plant kun je een hoop stress voorkomen. Een makkelijke vuistregel is om ongeveer een halve dag per kamer te plannen. Hoewel dit erg veel lijkt voorkom je hierdoor wel dat je in de toekomst in tijdnood kan komen.

 

Sorteer alle spullen

Het sorteren van de spullen die in het huis staan, maakt het een stuk makkelijker om vervolgens de spullen naar de juiste plek te brengen. Je kunt aan de hand van stickers een onderscheid maken tussen spullen die je wilt houden, wil verkopen of weg wilt gooien. Dit kun je het makkelijkst doen door gebruikt te maken van rode, oranje en groene stickers.

Je kunt op deze manier misschien makkelijker knopen doorhakken. Loop eerst gewoon het huis door met de stickers en begin met plakken zonder te ver na te denken. Je kunt daarna nog een tweede ronde doen om te kijken of je nog van gedachte bent veranderd.

 

Bepaal de grote van het huis

Vervolgens kun je de grote van het huis bepalen. Het makkelijkste is om dit te doen aan de hand van vierkante meters. Op deze manier kun je een goed idee krijgen van de kosten en tijd die nodig is om het huis leeg te halen.

 

Begin met de ontruiming

Hierna kun je beginnen met de woningontruiming. Als je hier zelf geen tijd voor hebt of het moeilijk vindt, kun je hiervoor een professionele woning ontruimingservice inschakelen. Je kunt ze vertellen, dat bijvoorbeeld alles met de rode sticker weg mag.

Je hebt natuurlijk ook nog spullen die je wilt verkopen. Dit kun je het beste doen op bijvoorbeeld Marktplaats. Je kunt hier aangeven dat mensen de spullen kunnen ophalen. Voor veel kopers is dit ook de meest gekozen optie. Zij willen de spullen zelf natuurlijk ook nog zien! Op deze manier worden de spullen dus ontruimt en kun je ook nog wat geld verdienen.

 

Wees voorzichtig met persoonlijke documenten

Om identiteitsfraude te voorkomen is het altijd aan te raden alle persoonlijke documenten te versnipperen. Doe hier vooral niet te makkelijk over, want als het fout gaat, zit je ook gelijk met grote problemen.

Als je klaar met de ontruiming is het natuurlijk tijd om te relaxen! Maar hopelijk is het met deze tips niet al te zwaar geweest.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.