Wil je weten hoeveel woninginbraken er plaats vinden in jouw woonplaats? Op Politie.nl kan je een actueel overzicht vinden van de meest recente inbraken. Op deze manier wil de overheid meer aandacht besteden aan inbraakpreventie. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat veel woningen minimaal beschermd zijn tegen woninginbraak. Daarom volgen hier woninginbraak preventie tips.

Social media vermijden

De zomervakantie en kerstdagen zijn het populairst bij inbrekers. In de winter is het vroeg donker, dus inbrekers kun makkelijk ongezien te werk gaan. Veel mensen gaan met vakantie of dagjes weg, waardoor inbrekers ongestoord te werk kunnen gaan. Al snel plaatsen mensen een bericht op Facebook om te melden dat ze op vakantie gaan of enkele dagen weg zijn. Hiermee is het uithangboord voor inbrekers, waarmee men eigelijk zegt: Ik ben weg, dus kom gerust een inbraak plegen. Daarom is het verstandig dit soort berichten op social media te vermijden.

Videoparlofoon als video intercom

Een groot deel van wonininginbraken gebeuren op het moment bewoners thuis zijn. Zelfs zijn er inbrekers die eerst aanbellen en bij het open doen uw woning binnen komen. In dit soort gevallen is een video intercom systeem erg handig. Het installeren van een zogenaamde videoparlofoon zorgt ervoor dat u direct kunt zie wie er voor de deur staat van uw huis of appartement. Zelfs kan je middels een microfoon praten met de persoon voor uw deur. Met een videoparlofoon hoeft u dus niet open te doen voor ongewenste personen.

Bewakingsverlichting met LED

Inbrekers doen het liefst een inbraak in het donker. Met zogenaamd anti-inbraakverlichting kunt u een woninginbraak voorkomen. Bewakingsverlichting wordt opgehangen nabij de voor- of tuindeur bijv. Dergelijk verlichting werkt met sensoren en een tijdschakelaar, waardoor het licht alleen aan gaat op het moment er iemand in het veld van de sensor staat gedurende nacht. Gebruik led verlichting in bewakingsverlichting. Led lampen zorgen voor een helder lichtbeeld. Bovendien is de levensduur van led vele malen langer.

IP camerabewaking

Dankzij internet is het mogelijk draadloos uw bewakingscamera via WIFI te verbinden met uw internet. Hierdoor kunt u mobiel de live camerabeelden zien. De meeste IP camera’s zijn uitgerust met een bewegingssensor. Verder is het nuttig een camera te hebben met tenmiste een resolutie van 720P en de mogelijkheid om goede nachtopnames te maken. Niet alle IP bewakingscamera’s zijn geschikt voor buiten gebruikt, informeer hierover bij uw cctv specialist.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.