Je bent aan het werk en op je bureau is het een zootje. Je hebt papieren overal liggen en je zou willen dat het allemaal een stuk netter en opgeruimder was. Maar je hebt 1 probleem. Je hebt namelijk voor je werk zelf een aantal van die documenten nodig. Als referentie tijdens je project moet je er om de zoveel tijd even wat informatie van lezen. Je zou natuurlijk een foto ervan kunnen maken… maar dan zit je weer continue op je telefoon en is er van je productiviteit helemaal niks meer over.

Wat je nodig hebt is een gemakkelijke manier om al je belangrijke documenten een plek te geven waar je ze snel kunt checken, maar die toch weinig plek inneemt en niet digitaal is (zodat je niet wordt afgeleid). Kortom: je hebt een prikbord nodig.

Werken met een prikbord – waarom?

Zoals hiervoor beschreven kan een prikbord de oplossing bieden als je op zoek bent om productiviteit terug te krijgen. Prik al je belangrijke documenten erop en je hebt ze altijd binnen zicht. Hang het bord naast je aan de muur en je kunt tijdens je werk even snel ernaar kijken om informatie te checken.

Of heb je een belangrijke meeting die eraan komt? Hang een reminder aan het bord zodat je zeker weet dat je alles op tijd gedaan krijgt zodat je vol vertrouwen die meeting in kunt. Het hebben van een prikbord kan een echte lifesaver zijn op kantoor. Het is een plek die even weg is van alle digitale drukte en je hebt er zelf de complete controle over: wat er komt te hangen – en wat niet.

Waar kun je tegenwoordig nog een mooi prikbord aanschaffen?

Maar goed, waar vind je nog een goed werkend prikbord? Je wilt er natuurlijk wel eentje die goed staat bij de rest van je kantoor. Zo’n oud schoolprikbord is dus uit den boze. Gelukkig kun je op Whiteboard Express allerlei soorten goede en moderne prikborden vinden. Neem daar dus een kijkje en kom erachter hoe handig het wel niet is om een simpel prikbord op kantoor te hebben!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.