In welke sector je ook werkt, je komt met klanten in aanraking. Soms om alleen details te bespreken en soms om een verkoop af te ronden. Wie in een winkel werkt krijgt dagelijks met allerlei verschillende soorten klanten te maken. Iedere klant is anders en heeft dus ook andere wensen.

Vaste klanten

Dit zijn vaak de fijnste klanten om mee te praten, omdat je vaak al weet waar zij voor komen. Dit zijn meestal mensen die voor een herhalingsaankoop komen of om net een andere stijl broek te kopen. De meeste van deze klanten zijn dan al bekend met de winkel en gaan direct naar de nieuwe collecties.

Trendhoppers

Ook zijn er klanten die elke keer van winkel wisselen. Hier is het zaak dat je altijd vriendelijk blijft en zo goed en precies mogelijk helpt. Hierbij is luisteren naar de mening van de klant ontzettend belangrijk. Alhoewel dit niet de meest loyale klanten zijn, willen ze vaak wel de beste service. Het resultaat hiervan is dat na een uitstekende ervaring, deze klant terug zal komen.

Wat kun je zelf toevoegen

Uiteraard is het belangrijk dat je alle actuele trends blijft volgen van de branche waarin je werkt. Het is namelijk vrij beschamend wanneer een klant meer over je eigen product weet dan jijzelf. Daarbij kun je een klant hierdoor ook beter helpen. Ook helpt het wanneer je de producten zelf al enige tijd hebt gebruikt. Dit laat niet alleen zien dat je vertrouwen in je product hebt, maar ook dat je de gebruikservaring kent.

In de retail werken is niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie zich eraan waagt kan dit veel voordelen opleveren. Sociale vaardigheden en omgang met lastige klanten zijn maar een paar van de vele vaardigheden die je met dit werk kunt trainen. Daarbij staat het algemeen bekend dat het een van de sectoren is waar je relatief makkelijk kunt doorgroeien. Dus als je jezelf als een echte retail topper ziet, wacht niet te lang en ga ervoor!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.