Als we de krantenkoppen moeten geloven is bamboe het bouwmateriaal van de toekomst. Maar bamboe is veel meer. Wist je bijvoorbeeld dat je er ook meubels van kunt maken, krantenpapier en zelfs T-shirtjes? Het is een veelzijdig materiaal waar we nog veel van gaan horen.

Zacht als zijde

Kleding, ondergoed, handdoeken, heerlijke shirtjes van bamboe, het is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt in de textielindustrie. Ook luiers worden van bamboe gemaakt en dekens. Bamboe als textiel voelt, in tegenstelling tot wat je wellicht denkt, heel zacht aan. Die harde stengels worden tot pulp gemaakt en daarvan wordt er een textiel van gemaakt, dat zo zacht is als zijde. Je kunt je je dus wel voorstellen dat je die heerlijke shirtjes van bamboe zo graag draagt, dat ze je lievelingsshirtjes zijn.

Eten en drinken

Je vindt bamboe ook steeds meer in de supermarkt. Zo wordt er al wijn en thee van bamboe gemaakt en ook bier met dit ingrediënt is op de markt. Wist je dat je ook bamboeazijn kunt kopen en zelfs eetbare bamboescheuten? En voor de barbecue kun je briketten van bamboe bestellen. Het kan bijna niet anders of bamboe wordt compleet gebruikt, op deze manier. Dat alleen al maakt het een duurzaam goedje.

Keihard en oerdegelijk

In de techniek zien we bamboe als toetsenbord, laptop of hoofdtelefoon. Ook telefoonhoesjes en muizen worden van het houtige gras gemaakt. Bamboe staat garant voor oerdegelijk en superstevig. Niet zo raar dus, dat het steeds meer toepassingen heeft die echt hout vervangen. Er zijn wel verrassende producten van bamboe. Wat dacht je bijvoorbeeld van badkuipen, bruggen, lucifers en zelfs wapens? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt van bamboe gemaakt. Wat we in de intro al vertelden: bamboe, je hoort er nog veel over! Let maar op.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.