Een vakantie in Ijsland is prachtig, dat weten we allemaal. Maar hoe kun je nou het meeste uit je bezoek aan dit land halen. We zullen je vertellen wat je in ieder geval niet mag missen. Natuurlijk mag je altijd nog je eigen plan trekken.

Bezoek geisers

Als je dit natuurverschijnsel niet hebt gezien ben je eigenlijk niet in Ijsland geweest. Er zijn er verschillende te vinden die nog erg actief zijn en om de zoveel tijd het hete water opspuwen. Omdat dit natuurverschijnsel niet veel voorkomt is het natuurlijk jammer als je dit zult missen.

Blue lagoon

Deze geothermische spa is misschien wel een van de meest populaire toeristische attracties van Ijsland. Het is hier dus wel druk, maar het is zeker aan te raden om deze spa te bezoeken. Het water zit vol met mineralen en is daardoor erg goed voor de huid. Vanaf het vliegveld is de Blue Lagoon 21 minuten rijden met de auto, dus als je weinig tijd hebt kun is dit makkelijk te bezoeken.

Reykjavík

De hoofdstad van Ijsland. Het ligt natuurlijk best wel voor de hand om deze te bezoeken en waarschijnlijk zal je dit niet snel overslaan. Deze stad is niet te vergelijken met een andere metropool die je al kent. Je kunt er van alles doen: bezoek een thermisch bad of eet een lekker visje.

Roadtrip

Tijdens een rondreis in IJsland is het natuurlijk heel erg fijn om vervoer tot beschikking te hebben. Veel toeristen kiezen er dan ook voor om in Ijsland rond te trekken met de auto. Ijsland is erg goed begaanbaar met de auto, maar het is wel handig om een goed navigatiesysteem aan te schaffen of te lenen. Let er ook op dat de kaarten op het systeem up to date zijn, dit voorkomt veel vervelende omleidingen. Je kunt online erg veel routes vinden die je kunt importeren en er is hierbij voor ieder wat wils. Als je het hele land wilt rondtrekken zal je wel veel tijd nodig hebben, maar met een weekje kom je al heel ver!

Als je binnenkort vertrek wensen wij je veel plezier op je reis! Als je deze plekken bezoekt wordt hij hoe dan ook onvergetelijk.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.