Reiki staat symbool voor het in ontvangst nemen, het benutten en het doorgeven aan anderen van universele levensenergie. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen wat ieder mens bezit, gestimuleerd. Tijdens het volgen van een Reiki cursus maak je een grote bewustzijnsverandering en bewustzijnsontwikkeling door en wordt je opgeleid tot een zuiver en vrij van oordeel zijnde instrument dat mensen de meest pure vorm van heling kan bieden.

Drie graden van Reiki

Er zijn achtereenvolgend drie graden van Reiki te behalen welke in drie afzonderlijke cursussen te leren zijn:

  • De eerste graad, ook wel Sho Den genoemd biedt je een geweldige manier om met je eigen heelwording aan de slag te gaan en om het geleerde met anderen te delen. Er komen verschillende mogelijkheden aan bod en je leert om Reiki toe te passen als ontspanning en Reiki te gebruiken om acute- en chronische klachten te behandelen.
  • De tweede graad wordt ook wel Okuden genoemd wat vertaald ‘je binnenste tempel’ betekent. Het volgen van de cursus in de tweede graad is bedoeld voor leerlingen die al in de eerste graad zijn opgeleid, daarmee ervaring op hebben gedaan en bij zichzelf de behoefte voelen om zich nog meer te ontwikkelen in Reiki. Het volgen van de tweede graad biedt ongekende methoden van behandeling op zowel emotioneel als mentaal- en spiritueel gebied.
  • De derde graad van Reiki bestaat uit twee verschillende onderdelen: Reiki master 3A, welke ook geïntegreerd is in de opleiding tot holistisch therapeut, en Reiki master 3B waarbij je leert om op een didactisch verantwoorde wijze les te geven en cursisten van Reiki 1 en Reiki 2 goed te begeleiden. De opleiding tot Reiki master is een een individuele cursus waarbij begonnen word met een traject van persoonlijke en individuele groei en waarbij je alle vormen van Reiki leert kennen.

Wil je een Reiki cursus volgen of Reiki Master worden? Kijk dan eens op de website van ZoMa Opleidingen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.