Veel motorrijders zijn erg fanatiek en houden van hun motor. Als je al enkele jaren rijdt besef je je misschien niet meer dat het motorrijden ook veel gevaren met zich meebrengt. Als motorrijder ben je namelijk erg gewent aan snelheid en gevaar zit daarom in een klein hoekje. Veel rijders voelen zich onaantastbaar en zien daarom de noodzaak van goede motorkleding niet in. In deze blog zullen we daarom vertellen waarom je wel altijd motorkleding zal moeten dragen.

 

Asfalt is hard

Je lichaam kan een glijpartij niet aan. Als je valt op de motor is de impact erg groot. De hoge snelheden zorgen er daarnaast voor dat er extreem veel wrijving ontstaat. Dit kan je huid simpelweg niet aan. Bij een kilometer of 80 glijd je al enkele seconden door. Je motorkleding moet dus ook van goede kwaliteit zijn om heel te blijven. De glijtijd neemt exponentieel toe des te harder je gaat, als je veel op de snelweg rijdt is het dus aan te raden meer geld te besteden aan je motorkleding dan wanneer je enkel in de stad rijdt.

 

Het gaat je niet in de koude kleren zitten

Naast dat je het er veel beter vanaf brengt bij een eventuele val helpt je kleding je ook nog met het warm houden van je lichaam. Het kan met veel wind namelijk erg koud worden op de motor en dit kan je ook in gevaar brengen. Je kunt namelijk veel minder goed reageren als je het koud hebt. Motorkleding is om deze reden vaak water en winddicht.

 

Schaf ook kleding voor in de zomer aan

Tijdens warmer weer heb je vaak wel andere motorkleding nodig. Het wordt op een motor namelijk erg warm, omdat er een gloeiend blok tussen je benen zit. Kies dan voor geperforeerde zomerkleding. Ook is een motorhelm met een zonnevizier een aanrader. Op deze manier blijf je altijd goed zicht houden en wordt je niet verblind door de zon. Als het echt te warm is is een systeemhelm ook een goed optie. Je kunt bij deze helmen het kinstuk helemaal omhoog klappen. Hierdoor kun je de wind goed je gezicht in laten blazen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.