Al sinds enige tijd zijn gloeilampen verboden geworden in de Europese Unie. Ditzelfde geldt ook voor halogeenlampen en daarom zijn we nu massaal overgestapt op LED-verlichting. Maar eigenlijk zijn er nog meer redenen om tegenwoordig voor LED-lampen te kiezen. In dit artikel lees je welke dit zijn!

Oneindig veel keuze uit verschillende soorten LED-verlichting

LED-lampen komen in allerlei soorten en maten, dus de kans is groot dat je altijd een mooie lamp kunt vinden die bij de rest van je interieur past. LED-inbouwspotjes voor in de keuken of badkamer zijn bijvoorbeeld perfect voor een moderne uitstraling in huis. Maar je kunt ook voor bijzondere tafellampen, vloerlampen of wandlampen kiezen die bij jouw smaak passen. Verder is LED ook geschikt voor verlichting buiten, dus inbouwspots voor buiten of andere soorten tuinverlichting behoren ook tot de mogelijkheden. Verder is LED-verlichting ook prima te dimmen, dus je kunt hiermee echt sfeer in huis creëren.

LED-verlichting is veilig en energiezuinig

LED-lampen zijn erg licht-efficiënt. Bij een LED-lampje gaat zo’n 80% van de energie naar het licht zelf, terwijl 20% van de energie wordt omgezet in warmte. Bij gloeilampen bijvoorbeeld is deze verhouding precies andersom (dus 80% warmte en 20% licht!). LED-lampen worden dus veel minder gauw warm en dus zijn LED-lampen een veilige optie als je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren in huis hebt rondrennen. Daarnaast verbruikt een LED-lamp ook veel minder kWh aan elektriciteit, dus heb je met LED-lampen een lagere energierekening. Tenslotte heeft een LED-lamp een lange levensduur en veel branduren, dus LED-verlichting is ook nog eens erg duurzaam!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.