De traditionele stofzuiger zoals iedereen hem kent is de sledestofzuiger, die ook wel de cylinderstofzuiger wordt genoemd. Deze stofzuigers zijn verkrijgbaar met en zonder stofzak en vaak alleen geschikt om te gebruiken op droge oppervlakken. Dit type stofzuigers wordt voortdurend getest door organisaties zoals de Consumentenbond. In dit artikel vertellen we je waarom de Miele stofzuiger algemeen wordt beschouwd als de beste onder de sledestofzuigers.

Herhaaldelijk de Beste uit de Test

Zoals eerder gezegd test de Consumentenbond om regelmatig weer een nieuwe lading stofzuigers van de in Nederland meest gekochte merken. Zowel in 2016 als in 2017 kwam een stofzuiger van Miele hierbij als de ‘Beste uit de Test’ naar voren. Niet alleen dat, maar in de meest recente Consumentenbond test waren de drie best beoordeelde stofzuigers allemaal van Miele! Lang geen slechte prestatie.

In de stofzuiger test van de Consumentenbond wordt gekeken naar de zuigprestaties, de levensduur, de stofuitstoot, het gebruiksgemak van de stofzuiger, het energiegebruik (vermogen en energielabel), het geluid dat het apparaat maakt en de repareerbaarheid. Op al deze fronten scoren de Miele stofzuigers goed. Als je dus op zoek bent naar een stofzuiger die betrouwbaar is, dan is een Miele stofzuiger altijd een veilige keus.

Consumenten over Miele stofzuigers

In Nederland hebben verreweg de meeste mensen een stofzuiger van het merk Miele in huis, meestal gekozen op basis van de goede naam. Eind 2016 heeft de Consumentenbond een onderzoek afgenomen onder 3618 consumenten, waarbij ze werden vragen werden gesteld over hun stofzuigers.

Bij dit consumenten onderzoek hadden de vragen betrekking op hun type stofzuiger, het merk, de prijs, de tevredenheid over de prestaties, het gebruiksgemak en tenslotte ook de prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij lag de focus op het merk en niet over specifieke stofzuigermodellen, en werden mensen ondervraagd die al enige jaren een bepaald merk stofzuiger in huis hadden.  

Het merk Miele werd wederom in dit onderzoek zeer positief beoordeeld en werd het gezien als een van de beste stofzuigermerken. Consumenten zijn zeer te spreken over de (zuig)prestaties en het gebruiksgemak en gaven in dit onderzoek aan ook de volgende keer weer voor een Miele stofzuiger te kiezen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Miele stofzuigers gemiddeld 11 jaar oud werden.

De beste Miele stofzuiger

De beste Miele stofzuiger van 2017 is de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline. Deze kwam in de meest recente Consumentenbond test als beste uit de bus. Deze stofzuiger heeft een bereik van wel 11 meter waardoor je ermee wel meerdere kamers na elkaar kunt schoonmaken, zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen. Daarnaast zijn de stofzakken groot, met een inhoud van 3 liter. De Miele C3 Black Diamond is dus ideaal voor iedereen die lekker op dreef wilt zijn tijdens een schoonmaakklus.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.