Bootcamp is een steeds populairder wordende vorm van training. En terecht! Het is niet alleen ontzettend goed voor je fysiek, het is ook nog eens leuk. Met een gemotiveerde groep mensen in de buitenlucht het maximale uit jezelf halen.

Bij bootcampen ligt de nadruk van de training op het gehele lichaam. Spierkracht en uithoudingsvermogen worden vergroot en je traint voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht waardoor de kans op blessures minimaal is. Omdat de intensiteit hoog ligt zal je ook sneller afvallen dan wanneer je alleen op uithoudingsvermogen traint. Je zult zien dat je snel resultaat boekt en je lekkerder in je vel gaat voelen. Wat je doel ook is. Dit zou je natuurlijk ook gewoon kunnen doen in een sportschool, maar bij bootcamp maakt het juist leuker dat je dit in een groep doet die elkaar ook motiveert. Je zult zien dat je vaker gaat sporten als je met anderen traint die dezelfde doelstellingen hebben als jijzelf. En wat is nou lekkerder dan de buitenlucht opzoeken als je al de hele dag binnen hebt gezeten voor werk of andere bezigheden.

Bootcampen is ook het verleggen van grenzen. Je raakt gemotiveerd omdat je ziet dat je resultaat boekt en je zult zien dat je echt geen topatleet hoeft te zijn om toch te horen van anderen dat je er goed uit ziet. Maar je doet het vooral voor jezelf en in een gezond lichaam zal je merken dat je dagelijkse bezigheden ook een stuk makkelijker zullen gaan.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.