Als mannen ouder worden krijgen ze vaak last van de zogenaamde ‘bierbuik’. Als je op het strand kijkt zie je veel oudere mannen met een ronde buik staan. Verder zijn ze bijna altijd erg slank. Vrouwen zijn vaak jaloers op de benen en armen van mannen. Slank en lang, daar zouden ze een moord voor doen. Op meerbeauty.nl vind je tips voor strakkere benen en armen. Dat bierbuikje is toch echt een ander verhaal. Maar waardoor komt dat buikje nou? De lifestyle voor mannen bestaat in veel gevallen toch uit ongezonde snacks en lekker veel drinken. Maar ja dat is niet anders voor veel vrouwen. Wat maakt dan het verschil?

Ontstaat een bierbuik door een verkeerde levensstijl?

Deze vraag kunnen we zowel met ja als nee beantwoorden. Als je denkt aan overmatig alcoholgebruik kunnen we je geruststellen. Door het overmatig drinken van bier krijg je geen bierbuik. Wel is het zo dat alcohol vaak veel kilocalorieën en suiker bevatten waardoor je sneller aankomt. En laat dat nou eens net de reden zijn van de zogenaamde bierbuik! De bierbuik ontstaat namelijk enkel en alleen door overgewicht. De grootste boosdoener is dan ook vettig eten en weinig bewegen. Een gezonde levensstijl kan dan ook zeker helpen bij het voorkomen van de bierbuik.

Waarom mannen wel een vrouwen niet?

Bij mannen ontstaat de bierbuik vooral door hun leeftijd en geslacht. Vet wordt bij mannen namelijk op andere plaatsen opgeslagen als bij vrouwen. Zo zal een man vaak sneller meer buikomtrek krijgen dan de vrouw. Vrouwen worden juist geplaagd met meer vet op de heupen, dijen en benen. Zo heeft elk geslacht andere probleemgebieden die ingeschakeld worden bij teveel vet. Hoe je het kan voorkomen? Een gezonde levensstijl en voedingspatroon kunnen al wonderen doen!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.