Houtworm is één van de vervelendste soorten ongedierte. De beestjes richten namelijk veel schade aan, zeker wanneer ze niet bestreden worden. Toch is het vaak lastig te ontdekken wanneer er sprake is van houtworm. Zie jij kleine gaatjes in het hout? Of hoor je constant een knagend geluid in de buurt van houten objecten? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met houtworm. Wil jij zo snel mogelijk van dit ongedierte verlost worden? Wij geven je hier vijf tips om houtworm preventief te bestrijden.

1. Smeer hout in met benzine of petroleum
Heb je benzine of petroleum in huis? Smeer houten objecten hier dan eens mee in. Door deze chemische middelen aan te brengen op het hout, is het voor de houtworm namelijk niet langer mogelijk om het hout in te komen.

2. Voorwerpen verhitten
Zit de houtworm in kleine, houten voorwerpen? Doe deze voorwerpen dan eens in de oven. Houtworm kan namelijk niet tegen hoge temperaturen. Let wel op, want je verwarmt een houten voorwerpen. Deze kan in brand vliegen wanneer je deze te lang in de oven doet. Verwarm objecten dan ook niet langer dan dertig minuten.

3. Houtworm ‘bevriezen’
Houtworm kan niet tegen hoge temperaturen, maar ook zeker niet tegen lage. Het ongedierte kan daarom ook bestreden worden door objecten twee weken lang in de vriezer te plaatsen. Doe hier wel iets van een zak omheen. Anders komt het ongedierte mogelijk tussen het eten. Niet echt fris natuurlijk.

4. Bestrijding met gas
Zit de houtworm op lastig bereikbare plekken? Dan kan bestrijding op gas werken. Voer deze bestrijdingsmethode niet zelf uit, maar schakel een professionele bestrijder in. Deze bestrijdingsmethode is namelijk bijzonder complex. Correcte uitvoering is daardoor lastig.

5. Houtworm met gif bestrijden
Houtworm bestrijden met gif is doorgaans de beste bestrijdingsmethode. Bij deze methode wordt het hout waar de houtworm in zit, met gif geïnjecteerd. Hierdoor sterft niet alleen de houtworm, maar ook zijn eitjes. Voor het bestrijden van houtworm met gif doe je er goed aan een ongediertebestrijder in te schakelen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.