Wat een druk op je schouders hè!

Je wordt weer jarig, je vrienden vinden natuurlijk allemaal dat je het moet vieren, lekker makkelijk gezegd. “Zullen we uitgaan met z’n allen?”

Pff, beetje cliché, te prijzig en te onpersoonlijk.

Of je kan een huisfeestje geven… Maar ja. Dan loop je wel het risico dat je de volgende dag de muren kan gaan verven, als het er echt wild aan toe gaat.

Hier de 4 gouden regels voor een geslaagde Birthday Party

Regel 1 – Nodig je ‘gezelligste’ vrienden en vriendinnen uit (met enorme nadruk op ‘gezellig’)

Nodig altijd de meest sociale vrienden uit. We hebben allemaal veel vrienden, maar slechts een handjevol die echt het feest in een handomdraai supergezellig weten te maken. Dat noemen we de Gouden Ingrediënten. Ze zijn onmisbaar, die echte sociale ijsbrekers. Met een drankje op zijn ze echt niet meer te stoppen. Iedereen zal hun flow volgen, bewust of onbewust. Het zal niet uitmaken of je heel close met ze bent, wees verstandig en nodig ze gewoon altijd uit.

Regel 2 – Bereid de muziek voor!

Oohw en alsjeblieft, maak een geweldige muziek playlist. Deze regel kan niet voldoende benadrukt worden.

Vraag je gasten om wat drank mee te nemen. Zet dit lekker brutaal in de uitnodiging, bespaart jou een zee aan onnodige kosten. De gasten hebben hun eigen favoriete drankjes bij zich. En er is altijd genoeg voor iedereen. Jij blij, zij (best wel) blij, iedereen blij genoeg.

Regel 3 – Doe jezelf een plezier en bescherm je huis

Sluit alle waardevolle spullen op in een kamer waar niemand kan komen. Na het feestje heb je geen zin om “verdachte dieven-lijst” op te stellen, omdat je je armband nergens kan vinden. Bescherm niet alleen dat, maar ook je vloer, meubels en muur. Je kent het wel. Er komen altijd van die gezellige mensen die altijd iets te veel met drank in hun bekertje schudden tijdens het lachen en dansen.

TIP: Koop voor je huisfeestjes altijd grote plastic Red cups, je kan bijv. van die American Red Cups kopen, dit kan snel en goedkoop bij Red Celebration. Dit verkleint drastisch de kans dat je straks om de 5 minuten de dweil moet pakken en uiteraard geeft het je feestje de nodige uitstraling Houseparty uitstraling, die niet mag ontbreken!

Regel 4 – Rekening houden met Buren en Politie

Licht je buren van te voren in over je huisfeest. Vraag ze om jou een Whatsapp berichtje te sturen als het te luidruchtig wordt. Of ze hier nou wel of géén gebruik van maken, je voorkomt dat ze de politie rechtstreeks bellen.

En door vooraf deze afspraak met ze te maken. Voelen ze zich meestal te schuldig om daadwerkelijk de politie te bellen voor geluidsoverlast. Werkt altijd! 😉

Mocht je alsnog politie aan de deur hebben, zet je meest nuchtere gezicht op. En doe enorm begripvol en knik heilig “Ja meneer, ja nee natuurlijk, ik snap het. Van binnen merken we het niet, maar zal er rekening mee houden hoor, de meesten gaan zo naar huis, maar dank voor het melden” en sla de deur niet al te hard dicht en ga lekker verder met feesten, volume 3 tikjes zachter & keep the party going!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.