Waarom iemand naar de sportschool gaat verschilt natuurlijk per persoon. De één wil graag sterker worden, terwijl de ander alleen maar mooier wil worden. Waarom we heen gaan maakt eigenlijk ook niet zoveel uit, we komen er uiteindelijk allemaal om iets te verbeteren. Maar als we iets willen verbeteren, dan moeten we het wel goed doen. Daarom een lijstje van veelgemaakte fouten door vrouwen in de gym, zodat jij deze straks kunt voorkomen.

Buikspieren

Heel veel vrouwen gaan naar de sportschool omdat ze een mooie slanke buik/sixpack willen. Om die reden zie je veel vrouwen oneindig veel buikspier oefeningen uitvoeren. Dit gaat je echter alleen helpen om ze op te bouwen en sterker te maken, maar ze worden hiervan niet zichtbaar. Wil je ze zichtbaar maken, dan moet je zorgen dat het laagje vet wat erover zit weg gaat. Dit doe je door op je voeding te letten en af te vallen. Je kunt de tijd die je stopt in al die buikspieroefeningen beter gebruiken om vet te verbranden.

Te lang hetzelfde schema

Je ziet vaak dat veel vrouwen, voornamelijk beginners, een fitness schema veel te lang volgen. Mocht je na 3 maanden nog steeds hetzelfde schema volgen, dan is het hoog tijd om je hele routine om te gooien. Je lichaam went namelijk aan het schema. Hierdoor kost het minder moeite en worden steeds minder spieren aangesproken. Zonde, want je progressie gaat zo een stuk langzamer.

Van krachttraining wordt je te groot

Wanneer je door een sportschool loopt is het ratio mannen en vrouwen vaak niet gelijk bij het krachtgedeelte. Veel vrouwen doen heel weinig of helemaal geen krachttraining omdat ze denken dat ze te gespierd worden. Dit is niet waar, simpelweg omdat vrouwen veel minder testosteron hebben. Van zwaar trainen krijgen vrouwen juist vaak mooie rondingen. Pak dus in plaats van die lichte gewichten eens wat zwaardere gewichten en wat minder herhalingen.

Geen doelen

Veel vrouwen besluiten om te gaan sporten vanwege hun uiterlijk. Ze willen vaak afvallen of aankomen, maar hebben hierbij geen specifieke doelen. Het stellen van doelen helpt je om consistent en gemotiveerd te blijven. Wil je afvallen? Zorg dat je een gewicht hebt dat je wilt bereiken. Wil je sterker worden? Zorg dat je elke week zoveel kilo zwaarder wilt trainen. Dit maakt het sporten een stuk leuker.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.