De dakbedekking heeft grote invloed op de uitstraling van uw huis. In Nederland hebben de meeste huizen vaak een dakbedekking van dakpannen of van bitumen. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten van dakbedekkingen beschikbaar De verschillende soorten dakbedekkingen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. De meeste huizen in Nederland hebben dakpannen. Dakpannen worden vooral gebruikt voor daken met een helling. Er zijn dakpannen in verschillende kleuren en ook in verschillende materiaalsoorten. Zo zijn er ook dakpannen verkrijgbaar die zijn gemaakt van kunststof. Daken die geen hellende daken hebben zijn vaak bekleed met een bitumen dakbedekking of een dakbedekking van een ander soort kunststof materiaal. Dit zijn dakbedekkingen die vrij lang mee kunnen gaan.

Vroeger werd riet vaak gebruikt als dakbedekking waarna het voor een lange tijd niet meer vaak werd gebruikt. Tegenwoordig stijgt de rieten dakbedekking opnieuw in populariteit.

De transformatie van een bitumen dakbedekking naar een rieten dakbedekking is vaak vrij lastig. Dit omdat het belangrijk is dat het dak een bepaalde helling moet hebben voor een rieten dakbedekking. Van dakpannen naar rieten daken is daarentegen een transformatie die wel vaak wordt uitgevoerd. Op rietwerk.nl vindt u rietdekkers die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van de transformatie van dakpannen naar rieten daken. De rietdekkers komen hierbij eerst aan huis om een technische analyse van het dak uit te voeren. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar de hellingshoek van het dak. Wanneer de technische analyse is uitgevoerd kan er worden gekeken of de transformatie naar een rieten dakbedekking haalbaar is. Vervolgens wordt er een impressie gecreëerd van uw huis met de rieten dakbedekking. Na deze fase wordt er een offerte opgesteld waarin alles per activiteit wordt omschreven waardoor u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Wanneer u akkoord gaat met de offerte dan kunnen de vergunningen worden aangevraagd en kan het uitgestippelde traject van start gaan.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.