De zomer komt er weer aan en daar komen natuurlijk ook weer speciale gelegenheden bij kijken, zoals communies, bruiloften, uitreikingen, etc. Nu hoor ik je al denken, wat moet ik aantrekken? Als man is het een aanrader om minstens één pak in je kast te hebben hangen, zodat deze evenementen voor jou nooit een probleem zullen zijn. Zo’n pak kopen is helaas niet zo gemakkelijk als het klinkt. Gelukkig hebben wij hier de perfecte tips om er deze zomer chique maar stijlvol uit te zien!

Allereerst is het verstandig om een afspraak te maken bij een gespecialiseerde winkel, zoals Bos Men Shop. Personeel in een gespecialiseerde winkel beschikt over expertise en helpt mannen dagelijks bij het uitzoeken van het juiste pak. Toch is het fijn om zelf ook wat af te weten van de basisregels, zodat je zelf mee kunt denken.

Eén van de belangrijkste regels bij het kopen van een pak; zorg dat je pak goed aansluit op je lichaamsvorm. Kies voor een goede broeklengte en let goed op je schouderlengte bij het uitzoeken van een jasje. Bij het kopen van een broek is het uiterst belangrijk dat je broek niet teveel op je schoenen valt aan de voorkant en dat de achterkant van de broekspijp net boven je hak eindigt.

De knopen zijn ook erg belangrijk en bepalend voor jouw perfecte pak. Zo is het bij een tweeknoops jasje van belang dat de bovenste knoop gesloten kan worden zonder dat er kreukels in komen of dat er ruimte tussen de buik en het jasje ontstaat. De algemene regel geldt dat als mannen gaan staan, de bovenste knoop dichtgemaakt moet worden. Pakken worden ook ontworpen met de gedachte dat de onderste knoop altijd open blijft. In zithouding kan het jasje gewoon open blijven, mede om kreukels te voorkomen.

De kleur van je pak hangt helemaal van de persoon af. Dit hangt af van wat je zelf wil en wat voor huids- en haarkleur je hebt. De kleuren blauw en antraciet zijn zowel in zakelijke als casual omgeving erg populair. Een ‘lichter’ blauw pak komt wat informeler over dan een donkerblauw pak, dus dit hangt af van het soort evenement wat je gaat bijwonen.

Er zijn natuurlijk ook nog verschillende merken waar je tussen kunt kiezen, zoals 7-Square, Born With Appetite, Hugo Boss, Opposuits, etc. Bij het kiezen van een merk is het slim om te kijken naar welke stijl het beste bij je past en bij welke prijs je je goed voelt.

Voor een mooie finishing touch zorg je dat je riem en schoenen bij elkaar passen. Wil je echt dé totale look? Zorg dan dat je riem en schoenen niet alleen matchen qua kleur, maar ook qua print en textuur.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.