Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen, is het aanbod enorm. Er zijn zoveel mogelijkheden en keuzes die je kunt maken. Niet alleen kun je kiezen voor een bepaalde kleur, type, merk of model, voor een kleine of middenklasse auto, een SUV of crossover, maar er zijn nog zoveel andere zaken waar je over na kunt of moeten denken. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Nieuw of occasion
Of je een nieuwe of tweedehands auto wilt kopen, zal voor een groot deel afhankelijk zijn van hoeveel je te besteden hebt. Een occasion is over het algemeen een stuk goedkoper, maar je loopt daarbij wel meer risico op onverwachte problemen en kosten en profiteert niet van de nieuwste ontwikkelen. Als je een tweedehands auto koopt bij een gespecialiseerde dealer voor occasions, zoals in Eindhoven bij Content Autogroep, kun je er echter wel van uitgaan dat de auto volledig gekeurd en nagekeken is en uitstekend functioneert.

Brandstof en aandrijving
Of je veel of weinig kilometers per jaar rijdt, is vaak bepalend voor wat de beste optie voor je is wat betreft brandstof of aandrijving. Een benzine of (deels) elektrische auto is de beste optie als je weinig kilometers maakt. Een LPG of dieselauto is slimmer als je veel kilometers per jaar rijdt.

Kopen of leasen
Heb je niet voldoende geld om een nieuwe auto te kopen of wil je zekerheid over de kosten? Dan is (zakelijk of privé) leasen een goed alternatief. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waar alle bijkomende kosten bij inbegrepen zitten, zoals pechhulp, wegenbelasting en reparaties. Je rijdt altijd rond in een nieuwe auto zonder je zorgen te hoeven maken over de toekomstige verkoop. En voor senioren die moeite hebben een lening voor een auto af te sluiten, biedt leasen ook uitkomst. Verschillende autobedrijven, zoals Content Autogroep, bieden de mogelijkheid om te leasen aan.

Onderzoeken vergelijken
Voor de betrouwbaarheid en veiligheid van de auto die u op het oog heeft, kunt u allerlei onderzoeksresultaten nalezen. Welke merken gaan het snelst kapot? Welke auto’s scoren goed in veiligheidstests? Wie geeft de beste garantie? Zo komt u gegarandeerd tot een verantwoord besluit.

Loop eens vrijblijvend bij verschillende dealers binnen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Zo vindt u gegarandeerd een auto naar wens!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.