U staat op het punt om een nieuwe printer kopen? Dan is er een aantal zaken waar u zeker rekening mee dient te houden, zodat u uiteindelijk niet de hoofdprijs hoeft te betalen. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe printer. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Alleeninkt.nl.

Wat zijn je wensen en eisen?

Allereerst dien je voor jezelf na te gaan wat je uiteindelijk met de printer wilt gaan printen. Wil je heel veel foto’s afdrukken of print je af en toe wat kladjes uit voor je werk of voor school? Mocht je veel foto’s willen afdrukken dan raden we een inktjet printer aan. Deze print namelijk scherpere foto’s dan een laserprinter. Laserprinters zijn uiteindelijk goedkoper in gebruik, maar duurder in aanschaf.

Koop liever geen printer die gebruik maakt van cartridges met een printkop

Een printer die gebruik maakt van cartridges met een printkop is over het algemeen goedkoper in de aanschaf. Dit komt omdat er minder onderdelen inzitten. De printkop mist namelijk bij deze printers, die zit tenslotte in de cartridges. De cartridges van deze printer zijn echter vele malen duurder. Uiteindelijk gaat u dus veel te veel betalen.

Koop een printer die compatible is met huismerk inkt

Sommige printers zijn niet compatible met huismerk inkt. Deze printers raden wij ten zeerste af, aangezien u dan veel te veel voor uw cartridges moet betalen. Wij krijgen regelmatig de vraag of huismerk inkt wel dezelfde kwaliteit heeft als originele cartridges. Het antwoord hierop is volmondig ja. Vroeger was de kwaliteit van imitatie inkt onder de maat, maar tegenwoordig hebben deze cartridges net zoveel kwaliteit als originele cartridges en soms zijn ze zelfs nog van betere kwaliteit. Daarnaast wordt er vaak gezegd dat printers kapot zouden gaan van de huismerk cartridges, maar ook dit zijn spookverhalen en dus niet waar.

Tot slot

Lees ten slotte veel reviews over een printer. Er zijn veel sites te vinden op het internet waar ervaringen worden uitgewisseld over bepaalde types printers. Hier kun je je voordeel mee doen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.