Ben jij van plan om het interieur van je keuken aan te passen? Maak je keuken dan high tech met deze nieuwste technologie trends voor in de keuken. Technologie maakt ons leven makkelijker in veel aspecten van ons dagelijks leven in huis. We kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld de verwarming hoger en lager zetten vanaf onze smartphone. Met de nieuwste keukentechnologie ben je in staat om een kraan aan te zetten met een beweging van je hand, water te koken in 90 seconden en ervoor zorgen dat het aanrecht altijd hygiënisch en vrij van bacteriën blijft. Bekijk deze vijf technologie trends voor de keuken die je leven aangenamer, makkelijker en gezonder maken.

LED verlichting

Niet alleen in de keuken kan LED verlichting je leven aangenamer maken maar ook in alle andere kamers van het huis. LED verlichting is helder, energiebesparend en wordt bovendien ook niet warm. Laat daarom je nieuwe keuken van LED lampen voorzien en je bent helemaal klaar voor de toekomst. De LED verlichting kan op verschillende plekken in de keuken gebruikt worden. Als hoofdverlichting, maar ook als spotjes boven de aanrecht of het fornuis.

Anti bacterie aanrecht

Bacteriën in de keuken is geen goede combinatie. Vooral het aanrecht waar vaak voedsel en tevens de vuile vaat op gelegd wordt is een risico plek voor het ontstaan van bacteriën. Er zijn tegenwoordig echter anti bacterie aanrechtbladen te koop die ervoor zorgen dat het aanrecht ten alle tijden hygiënisch blijft.

Hightech kranen

De kranen van de toekomst worden niet meer opengedraaid maar kunnen aan- en uitgezet worden met een simpele beweging van je hand. Je hebt soortgelijke kranen misschien al eens gezien in openbare toiletten waar je door met je hand voor een bewegingssensor te bewegen de kraan aan kan zetten. Deze kranen kunnen ook in de keuken bij je thuis worden geïnstalleerd.

Inductie kookplaten

Wanneer iets sneller verwarmd kan worden terwijl we koken dan besparen we hiermee niet alleen tijd, maar ook energie doordat de kookplaat minder lang aan hoeft te blijven staan. Inductie kookplaten werken met een krachtige magneet waardoor er een beter contact is met de pan op de kookplaat. Hierdoor wordt de warmte beter overgebracht en ben je in staat dingen sneller op te warmen.

Oplaadpunt voor elektrische apparaten

Smartphones, computers en tablets worden constant gebruikt in huis. Ook in de keuken is dit het geval. Je kunt bijvoorbeeld op je telefoon een recept opzoeken voor het eten dat je aan het bereiden bent. Zorg daarom voor een oplaadpunt voor deze elektrische apparaten in de keuken. Bij voorbaat op een plek waar deze niet vochtig of vies kunnen worden.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.