Technologie wordt steeds vaker in verschillende aspecten op het interieur van een huis toegepast. Van een slimme thermostaat kijkt tegenwoordig niemand meer raar op. Ook slimme sloten, slimme televisies en slimme koelkasten komen in steeds meer huizen voor. De digitale revolutie is nog maar net begonnen en er staan ons nog eindeloze mogelijkheden te wachten. De technologie maakt nu bijvoorbeeld ook zijn intrede in het badkamerinterieur. Een badkamer kan meer functioneel en makkelijker te gebruiken worden door technologische toepassingen in het interieur van de badkamer te integreren. Samen met de elektriciens Amsterdam bespreken we de laatste ontwikkelingen.

Digitale douches

Veel mensen zetten in de ochtend de douche aan en staan vervolgens te wachten totdat het water de juiste temperatuur heeft bereikt. Met een digitale douche behoort deze wachttijd tot het verleden. Digitale douches kunnen namelijk ingesteld worden op exact de gewenste temperatuur en kunnen van afstand bediend worden met bijvoorbeeld een smartphone. De douche wordt vervolgens aangezet met een handbeweging of een druk op de knop.

Tv’s die als spiegel functioneren

Televisies worden in steeds meer kamers van het huis geplaatst. Zo worden er bijvoorbeeld tv’s in de keuken geplaatst om van je favoriete televisieprogramma’s te genieten tijdens het koken. Tv’s kunnen nu ook in de badkamer worden geplaatst waardoor vanuit bad naar tv gekeken kan worden. Bovendien kunnen deze televisies ook als spiegel functioneren waarbij je jezelf in beeld ziet staan. Deze spiegels hebben nog eens als extra voordeel dat er ook ingezoomd kan worden op een deel van het gezicht.

Chromotherapie badkuipen

Een technologische toepassing die genezende eigenschappen heeft is het gebruik van chromotherapie in badkuipen. Chromotherapie is het gebruik van verschillende kleuren licht om je gemoedstoestand te beïnvloeden. Niet alleen voel je jezelf meer ontspannen bij het gebruik van dit licht, maar het kan zelfs stress en pijn verminderen. Door het gebruik van LED lampen kunnen deze kleuren veilig in een badkamer worden toegepast.

Sanitair met bewegingssensoren

Sanitair met bewegingssensoren zijn al zeer populair in winkelcentrums en restaurants. Wanneer je hier naar de wc toegaat zal deze automatisch doorspoelen wanneer je wegloopt van de wc. Vervolgens hoef je enkel je handen onder de kraan te houden en hier komt water uit lopen. Hierdoor wordt een bezoek aan de wc een stuk hygiënischer. Deze techniek zal ook in het interieur van een badkamer thuis toegepast gaan worden. Waardoor ook het bezoek aan de badkamer bij je thuis meer hygiënisch zal gaan worden.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.