Er zijn weinig steden in Europa waar je zo goed kunt shoppen als in Milaan. Een Fashion walhalla voor zowel de liefhebber van de topmerken als voor de nieuwere generatie labels. In Milaan kun je overal voor de terecht. En slecht gekleed? Dat zijn maar héél weinig Milanezen!

Omdat Milaan natuurlijk best een grote stad is, kun je het best met de fiets van winkelgebied naar shoppingstraat rijden. Lopend doe je er echt iets te lang over én met de metro mis je al die mooie straten. Hoe kom je aan een fiets? Heel gemakkelijk! Gewoon huren!

We hebben de belangrijkste winkelgebieden voor je op een rijtje gezet.

Corso Vittorio Emanuelle

Een van de bekendste straten in het centrum van Milaan. Je vindt hier alle mainstream merken en héél véél jonge Italianen die aan het windowshopppen zijn. Daar vind je ook de Galleria Vittorio Emanuele, dit is een overdekte winkelstraat (passage) uit de 19e eeuw.

Via Monte Napoleone

Op de Via Monte Napoleone moet je niet gek opkijken als je de rich and famous tegenkomt. Onze PC Hooftstraat is er een klein achteraf straatje bij. Je vindt er alle designerbrands in geweldige flagship stores. Ook in de zijstraten vindt je boutiques met prachtige collecties, waar je wel je creditcard echt voor moet trekken. Zelfs het kopje thee in deze buurt heeft een chique prijs!

Buenos Aires

Een van de grootste winkelstraten van Europa. Hier vind je écht van alles, en over het algemeen wat goedkoper dan op de Via Monte Napoleone. Een mooie bestemming voor een echte Fashionista én voldoende terrasjes om met een mooi glas witte wijn na te genieten van je nieuwe aanwinsten.

Brera

Ooit een kunstenaarswijk, tegenwoordig een wijk met leuke kleine winkeltjes. Genoeg van al die bekende merken? Dan vind je waarschijnlijk wel iets aparts in Brera. Naast mode vind je hier ook veel antiekzaken en galerieën.

Via Torino en Ticinese

Schoenen addicts gaan naar de Via Torino. Hoewel het niet meer de belangrijkste shoppingstraat van Milaan is, vind je hier geweldige schoenenzaken. Zeker als je een wat lager budget hebt. Fiets een stukje door en je bent in het Ticinese district waar je kleine winkeltjes en ateliers vindt.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.