Een van de beste herinneringen van de basisschool voor mij persoonlijk is het schoolkamp ook wel de werkweek genaamd aan het einde van groep 8. Het had iets magisch. Wellicht speelde het mee dat ik voor het eerst de grens overging. We gingen namelijk naar de Ardennen, in België. Een prachtige omgeving, en je hebt direct het vakantiegevoel. Er is zoveel te doen in de Ardennen dat je je ook geen moment verveeld. Ik merk dat de meeste basisscholen in Nederland er echter voor kiezen om in eigen land te blijven. Zonde vind ik dat.

Ten eerste, de Belgische Ardennen zijn vlak om de hoek, tenzij je wellicht in Groningen woont o.i.d. Je bent er dus zo. De natuur van de Ardennen, de bossen, rivieren, bergen, grotten, zoiets hebben we simpelweg niet in Nederland. Er zijn geen “Nederlandse Ardennen”. Dankzij de grootte van de Ardennen, en aantallen bezoekers wordt er ook met name in het hoogseizoen veel georganiseerd. De Ardennen is met name top voor survival. Maar ook omtrent kanovaren, MTB en hiking kan me ik moeilijk betere locaties voorstellen in de Benelux dan de Ardennen.

Enfin, ik zit in de ouderraad van de basisschool van mijn dochter. En recent kwam de vraag op, wat zal de locatie zijn van het schoolkamp dit jaar? Ik maakte dus een pleidooi voor de Ardennen en vertelde de leerkrachten en andere ouders mijn verhaal. De eerste reacties waren positief, maar de leerkracht, de meester van groep 8 die de uiteindelijke beslissing neemt wil eerst nog onderzoek verrichten omtrent de logistiek. Qua specifieke camping is de keus in ieder geval, gevallen op: https://schoolkamp-ardennen.nl/. Dit omdat deze camping gerund door Nederlanders gespecialiseerd is in het verzorgen van enerverende outdoor en survival activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen is er Active Outdoor Events, en daar had ik reeds positieve ervaringen. Mocht de keuze niet vallen op een werkweek in de Ardennen, niet getreurd, dan ga ikzelf met mijn dochter en ze mag een aantal vriendinnen uitnodigen naar de Ardennen deze zomervakantie.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.