Op het gebied van badkamers zijn er regelmatig nieuwe ontwikkelingen. Sommige dingen verdwijnen na verloop van tijd weer, andere dingen worden en blijven een trend. De regendouche en de inloopdouche zijn daar voorbeelden van. Ook echt helemaal van deze tijd: wellness in je eigen badkamer.

Inloopdouche, heerlijk ruimtelijk
De laatste jaren wint de douche steeds meer terrein. We douchen vaker kort en snel, en dan wat vaker, en het liefst in een inloopdouche. Zo’n drempelloze douche heeft een groot aantal voordelen. We zetten ze op een rij:
– Je kunt de afmetingen van een inloopdouche helemaal zelf bepalen.
– In combinatie met een mooie tegelvloer krijg je een enorm ruimtelijk effect!
– Geen belemmeringen meer voor mensen die slecht ter been zijn en voor rolstoelpatiënten.
– Mooi om te zien! Een inloopdouche wordt door heel veel mensen als zeer stijlvol ervaren.
– Een inloopdouche zonder douchedeur geeft een open gevoel en geen warmteverschil als je de douche verlaat.
– Heerlijke combinatie: inloopdouche en regendouche van Sanitairtotaal!

Wellness lekker thuis
Bezoek je wel eens een wellness-centrum? Of een spa, kuuroord, thermen, of sauna? Dat is natuurlijk heerlijk. Je spieren ontspannen, stress verlaat je lijf, afvalstoffen worden afgevoerd, vochtreserves ververst, en ook geestelijk krijg je een oppepper.
Maar wist je dat je wellness ook heel goed thuis in je eigen badkamer kunt beleven? Wanneer jij dat wilt, op je eigen manier. Je kunt dan in alle rust genieten van de luxe.
Spa-achtige elementen die prima thuis zijn toe te passen, zijn een regendouche, luxe douchecabine, whirlpool, sauna. De regendouche staat hoog op de verlanglijst van veel mensen. Bij z’n douche komt het water uit talloos veel kleine gaatjes waardoor een rustige en gelijkmatige waterstraal ontstaat. Je kunt de kraan zacht zetten voor een verfrissend lentebuitje of hard voor een tropische stortbui.

Bad en boeddha
Wellness kun je beleven onder de douche, maar eigenlijk hoort een bad er ook bij. Een lekker ligbad met jets is heerlijk, een whirlpool is ronduit weldadig. Er zijn kleine baden waarin het lekker luieren is. Maar heb je de ruimte, overweeg dan een groot bad waar je heerlijk met z’n tweetjes is kunt bubbelen. Dat is echt optimaal genieten!
Naast het nodige sanitair, zijn er ook dingen die gewoon fijn zijn en daarom iets toevoegen. Zo geeft een mooie schaal met daarop kleurige en geurige kaarsjes erop een prettige sfeer. Een mooie fles met badparels of een karaf met badolie staat luxe en weldadig. Tot slot straalt een boeddha rust uit: heel ‘zen’.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.