Nu de zomer nu toch aangebroken lijkt, hebben we allemaal het gevoel dat een korte broek en een luchtig shirt wel voldoende zijn. Helaas kan dat niet in elke omgeving; denk maar eens aan de ophef toen de postbodes met korte broeken liepen! Want wat kan wel, en wat kan niet?

Korte mouwen

Een overhemd met korte mouwen is leuk en sportief en staat prima in een casual setting. Alleen, een overhemd met korte mouwen kan eigenlijk niet onder een pak. Natuurlijk is het niet overal even streng, maar volgens de kledingbijbels kan een overhemd met korte mouwen niet onder een kostuum. Net zo goed als een button down shirt niet thuishoort in een pak. Als je een dag niet in het pak hoeft, dan staat een overhemd met korte mouwen natuurlijk ontzettend leuk op een katoenen broek of chino!

Katoenen overhemd

Als het warm is en je niet de hele dag in een temperatuur beheerste omgeving zit, dan is het heel belangrijk dat een overhemd van katoen is. Katoen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn vochtabsorptie en ademende kwaliteiten en dat is wel zo prettig dragen; niet alleen als het warm is. Veel overhemden zijn van katoen, eventueel met wat stretch, maar let er wel even op, want zo’n plakkend shirt is niet fijn. Ondanks dat het wat tegenstrijdig klinkt, is een shirt onder een overhemd ook in de zomer wel zo prettig, al is het dan wel fijn om een singlet zonder mouwen eronder te dragen.

Strijkvrij overhemd

Vooral als het warm is dan is strijken het laatste wat je wilt doen. Kies daarom voor de katoenen strijkvrije overhemden van diverse bekende overhemden merken. Wat is er nu fijner dan een katoenen overhemd waar je niet nog een tijd bezig bent om het weer netjes glad te krijgen. Om maar niet te denken hoe je eruit ziet als je na een autorit uitstapt als het geen strijkvrije katoen is! Het katoen heeft een behandeling gekregen waardoor het glad uit de was komt en je de rest van de dag kreukloos doorkomt. Zo is het met warme dagen best te doen om een overhemd te dragen!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.