Iedereen weet dat een gezonde levensstijl en gezonde voeding erg belangrijk zijn, het bepaalt je uiterlijk en hoe je je voelt. Zo krijg je door gezonder te eten een beter afweersysteem, ga je op den duur beter presteren en ben je stress beter de baas. Maar wat veel mensen niet weten is dat er achter bepaalde producten ook een geheim schuilt, ze zijn vaak voor een of meerdere doelen erg nuttig. We geven je hier een aantal voorbeelden van, probeer ze gerust uit en laat ons jou ervaring weten!

1. Water

We beginnen met de bekendste van allemaal.. water! Water staat al een tijdje bekend om de positieve werking op het lichaam en de huid. Het drinken van water zorgt er namelijk voor dat je huid strak en gezond blijft. Water is goedkoop en erg gemakkelijk te krijgen. Waarom zou je dan nog allerlei dure producten aanschaffen als het gewoon uit je kraan stroomt? Hou een hoeveelheid van ongeveer 8 glazen per dag aan.

2. Wortelen

Wortjeltjes helpen bij het helen of versterken van de huid, dit komt doordat ze stoffen als caroteen en lycopeen bevatten. Ook zorgen ze ervoor dat je huid minder snel rood wordt. Naast dat je worteltjes gewoon zo naar binnen kan werken, kan je er ook een sapje van maken, het combineren met andere groenten en fruit voor een smoothie of gerecht.

3. Amandelen

Amandelen zijn goed voor de elasticiteit van je huid, dit komt door het hoge vitamine E gehalte. De antoxidanten in deze vitamine helpen schadelijke invloeden van buitenaf tegen te gaan. Ook bevatten amandelen vezels, deze helpen goed bij het vervoer van de afvalstoffen uit je lichaam. Let wel op dat je niet te veel in een keer neemt, Te veel noten zijn ook niet goed. Ga van ongeveer een handje uit, dit zijn ongeveer 6 stuks.

4. Avocado

Dat avocado erg lekker kan zijn weten de meeste mensen wel, maar dat het ook een goed effect heeft op onder andere de huid is sommigen nog wel onbekend. Je ziet ook steeds vaker shampoos en gezichtsmaskers met avocado erin verschijnen, er staat dan ook vaak bij dat ze voor glanzend haar en een zachte huid zorgen. Avocado is inderdaad goed voor de huid, de vrucht bevat de vitamines A, B1, B2, en B6,C en E. Deze vitamines staan bekend om de goede werking op het haar, de huid, nagels, en weerstand.

5. Aardbeien

We sluiten graag af met bijna ieders favoriet, de aardbei. Naast dat ze ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens goed voor je! Wat veel mensen niet weten is dat in aardbei ontzettend veel vitamine C zit, zelfs meer dan in een sinaasappel. Vitamine C zorgt onder andere voor het op peil houden van de weerstand. Ook hebben aardbeien en reinigend en verstrakkend effect op de huid, je kan ze dus goed gebruiken als behandeling voor een vette huid en grove poriën.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.