Sokken, niet het meest in het oog schijnende onderdeel van de outfit. Het is geen kledingstuk waarmee men de show zal stelen. Maar het kan wel een achilleshiel zijn letterlijk en figuurlijk. Indien de sokken echt geen porum zijn, dan kan het wel alles in het water doen laten vallen.

De meest gemaakte fout op mannensokken gebied dat wij in de praktijk waarnemen bijna iedere dag is de faux pas dat men lange sokken aanheeft in combinatie met korte broek of in ieder geval een broek kort genoeg dat de sokken prominent zichtbaar zijn. En als die sokken dan ook nog de kleur wit kennen, dat is dubbel zo slecht extra strafpunten.

De ideale oplossing zijn sneaker sokken. Maar wat als je nu geen sneakers draagt als schoenen maar zakelijke schoenen, desert boots of werkschoenen? De naam is sneaker schoenen omdat ze daar traditioneel mee geassocieerd worden maar andere schoenen dragers mogen ook gerust deze sokken dragen. Er is niets bijzonders aan in de zin dat alleen met sneakers gedragen zou mogen worden.

Sneakersokken verschillen dus van normale sokken dat ze maar tot de enkel komen maximaal. Het uiterlijk van de sneakersok maakt niet zoveel uit, men ziet ze toch niet, maar besteed wel aandacht aan de materialen. Liefst een blend van katoen en elastan. Niet een overdaad aan polyester. Kwalitatieve sneakersokken kan men in Nederland o.a. hier kopen: hemdvoorhem.nl sneakersokken voor mannen. Alle sokken die daar verkocht worden kunnen ons goedkeuren wel verdienen. Er is echter 1 merk dat wat ons betreft met kop en schouders erbovenuit steekt en dat is: hemdvoorhem.nl Falke sneakersokken. Falke is een van de voorlopers op sokken gebied. Zo maken zij sokken van Alpaca wol en hebben zij als eerste ter wereld speciale linker en rechtervoet sokken. Falke is een beetje de Porsche onder de sokken dus vandaar deze aanbeveling.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.