Het grootste bierfeest ter wereld komt er weer aan: het Oktoberfest in München! Tijdens deze gezellige feesten in de Duitse stad München staat alles in het teken van feesten, bier, worst en traditionele klederdracht. Zonder de traditionele lederhosen voor mannen en dirndls voor vrouwen ben je een vreemde eet in de bijt op het Oktoberfest.

Jaarlijks kent het grootste bierfeest ter wereld ruim zes miljoen bezoekers van over de hele wereld. Tijdens de feesten mag enkel in München gebrouwen Oktoberfest Bier geschonken worden. En dit bier is zeker niet voor mietjes. Bier wordt namelijk geschonken in liters en bevat meer alcohol dan gewoon bier. 

Ook veel Nederlanders kiezen ervoor om het Oktoberfest in München te bezoeken om een gezellig feest te vieren. Vooral voor vriendengroepen is het Oktoberfest een goed jaarlijks uitje om minimaal één keer per jaar te feesten. 

Traditionele Oktoberfest kleding

Op het Oktoberfest kan je echt niet aankomen met een shirtje en spijkerbroek. Je zal een van de weinige zijn die geen traditionele kleding draagt. De traditie is dat mannen lederhosen dragen en vrouwen dirndls.

Wil je als man een lederhose kopen? Op Lederhosenwinkel.nl vind je echte lederhosen van hoge kwaliteit. Deze zijn van hoge kwaliteit en gaan jaren mee. Oktoberfest vierders zullen versteld staan dat je echte lederhosen draagt als buitenlander zijnde. Veel Nederlanders kiezen voor goedkope lederhosen uit een feestwinkel. Feestgangers waarderen het zeker dat je echte lederhosen draagt.

Oktoberfest muziek

Naast het bestellen van de juiste kleding is het ook belangrijk dat je ongeveer weet wat voor muziek er gedraaid wordt op het Oktoberfest. Zo kan je lekker meeblèren net als de rest van de feestgangers. Luister daarom voordat je gaat naar Oktoberfest zodat je de teksten ongeveer kent. Op Spotify vind je veel verschillende Oktoberfest playlists!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.