Deze classic van Asics zag voor het eerst het levenslicht in 1990, en is in de tussentijd uitgegroeid tot één van de meest iconische sneakers  aller tijden! En ook anno 2017 kun je de plank nog steeds niet misslaan met dit pareltje. Sterker nog; je slaat ‘m raak en volledig aan gort! Vintage sneakers zijn momenteel meer trendy dan ooit – en als er één sneaker een retro look heeft, dan is het wel de Asics Gel Lyte 3.

 

Een vintage design

Hoe wij het design van de Asics Gel Lyte 3 in een paar woorden zouden omschrijven? Hmm.. om van te watertanden! De schoen werd oorspronkelijk op de markt gebracht als een hardloopschoen, maar belandde door haar fraaie uiterlijk al snel in het lifestyle segment. Sneaker liefhebbers waren vanaf het begin eensgezind en omarmden de sneaker massaal. De Gel Lyte 3 is tegenwoordig zo populair dat deze haast niet meer weg te denken is uit het straatbeeld: je ziet ‘m overal!

 

Vederlicht en comfortabel

Asics staat voor ‘Anima Sana In Corpore Sano’. Deze Latijnse uitdrukking betekent ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. En we moeten toegeven: deze wijze tekst past helemaal bij dit model. De sneaker is namelijk naast uitermate sexy ook nog eens super comfortabel. En dat zit ‘m vooral in de speciale zool, welke uitgerust is met kussentjes gevuld met.. jawel – gel!  Hierdoor is de demping zó comfortabel dat je met deze sneakers aan je voeten soms het gevoel hebt alsof je op wolken loopt! Een ander uniek aspect aan de Gel Lyte 3 is de gesplitste tong. Naast dat dit de sneaker een uniek karakter geeft, zorgt het ook nog eens voor  extra stabiliteit en een nóg hoger draagcomfort!

 

Verkrijgbaar in alle kleuren

De sneaker is inmiddels wat op leeftijd, maar hipper dan ooit te voren. Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd, en kan je niet wachten de sneaker zelf ook te rocken? Neem dan eens een kijkje op  the Sneaker. Doordat de sneaker al eventjes bestaat, istie tegenwoordig verkrijgbaar in welke kleur jij ook maar wil. Er is zelfs zoveel keuze, dat het soms lastig kiezen kan zijn. De webshop van the Sneaker verzamelt alle Gel Lyte 3’s van heel Nederland gezamenlijk onder één dak, en  biedt je de handige mogelijkheid om te filteren op zaken zoals kleur, maat, prijs, enzovoorts. Sla snel je slag, en vind jouw droom versie van deze all-time classic!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.