De dagen worden langer en het kwik begint langzaam te stijgen. Dat betekent dat het voorjaar weer om de hoek staat! Heb je al een stedentrip geboekt en ben je van plan om met de auto te gaan? Of jouw auto in de winter voornamelijk in de garage heeft gestaan of juist geregeld is gebruikt: een check na de winter kan geen kwaad. Lees hieronder waarom “een grote voorjaarschoonmaak” aan jouw auto je veel kan opleveren.

Wanneer is het tijd om winterbanden te vervangen?

Het woord ‘winterbanden’ wekt wellicht de indruk dat deze banden alleen vereist zijn gedurende de koude wintermaanden. Dit soort banden zijn inderdaad speciaal ontwikkeld voor sneeuwval en gladheid op de wegen, maar ook voor veel regenval. De banden hebben namelijk een dieper profiel waardoor de kans op aquaplaning afneemt. Is het dus een nat voorjaar maar ga je wel de weg op? Dan kan het verstandig zijn om de winterbanden nog even te laten zitten. Voor meer informatie of specifiek advies kan je altijd terecht bij een garage in de buurt.

Op voorjaarsvakantie met de caravan?

Het mooie weer en de hogere temperaturen betekent ook dat het kampeerseizoen weer aanbreekt! Ga je dit jaar voor het eerst en wil je bij de garage een trekhaak monteren? Dan heb je keuze uit twee soorten trekhaken. Indien je van plan bent vaker gebruik te maken van de trekhaak of de trekhaak gebruikt om een massa van meer dan … kilo voort te trekken, is een vaste trekhaak verstandig. Hierbij wordt de kogel vastgeschroefd aan de trekhaakbalk en kan de trekhaak alleen met specifiek gereedschap worden verwijderd. Vind jij een vaste trekhaak minder praktisch en ben je van plan om alleen sporadisch gebruik te maken van de trekhaak? Dan is een losse trekhaakhogel de geschikte optie voor jou. Deze kogel wordt met een slot vastgemaakt aan de trekhaakbalk waardoor deze zonder gereedschap gemakkelijk verwijderd kan worden.

Onderhoud na de winter: onnodig of overbodig?

Het vervangen van de winterbanden of het monteren van een trekhaak is een mooi moment om direct de remblokken te laten controleren. In de winter zijn de files over het algemeen wat langer en dit betekent dat de remblokken vaker zijn gebruikt. Bij veelvuldig gebruik van de auto in de wintermaanden, kan het dus zijn dat het nu tijd is om de remblokken te vervangen. Laat het op tijd controleren want doorrijden met beschadigde remblokken betekent niet alleen dat de remweg langer is, maar ook dat er blijvende schade aan je auto gereden wordt. Ter controle en voor meer informatie kan je het beste een afspraak maken bij de garage in de buurt.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.