Tuinbezitters weten dat het bijhouden van een tuin veel werk is. Vooral wanneer je tuin vol staat met vele verschillende bomen en planten. Veel mensen laten hun tuin in de winter aardig verslonzen waardoor ze denken dat het teveel werk is om de tuin weer klaar voor de zomer te maken. Dit is erg zonde want wanneer het mooi weer is wil je toch genieten van een prachtige tuin. Door de onderstaande 4 tips op te volgen is je tuin binnen no-time weer zomerklaar!

Snoeien en knippen

De eerste stap naar een onderhouden tuin is het snoeien en knippen van bestaande bloemen en planten. Planten die de winter niet hebben overleefd kan je het best gelijk weghalen. Maar ook bloemen en planten die ‘te groot’ worden moeten een snoei- en knipbeurt krijgen. Sommige grote volle planten best mooi kunnen zijn en je best door laten groeien. Wanneer deze het zicht op andere planten wegnemen kan je ze beter snoeien. In sommige gevallen is het op mogelijk om een grote plant in 3 delen op te splitsen. De nieuwe 2 delen kan je dan weer een nieuw plekje geven. Mocht je ook een stuk gras in de tuin hebben liggen is het vanzelfsprekend dat je deze het hele jaar door onderhoudt met een grasmaaier. Een goede grasmaaier vind je hier.

Grond bevruchten

De meeste tuingrond is niet zo vruchtbaar meer na een strenge koude winter. Om de grond weer een goede boost te geven mix je wat van de huidige grond met nieuwe verse grond dat vol zit met gezonde voedingsstoffen.

Voeg de juiste kleuren toe

Denk goed na over het kleurenpallet van je tuin. Het klinkt leuk om zoveel mogelijk kleuren in een tuin op te nemen. In de praktijk levert dit niet het mooiste resultaat op. Het is beter om voor een beperkter aantal kleuren te kiezen die goed bij elkaar en de rest van de tuin passen.

Zorg voor een eyecatcher

Door de bovenstaande tips op te volgen ziet de tuin er weer fris en goed uit. Wellicht heb je het idee dat er nog iets mist? Als dit het geval is dan mis je duidelijk een eyecatcher. Een  eyecatcher is een bepaald punt in de tuin waar gelijk alle aandacht naar uit gaat. Dit kan een mooi standbeeld zijn, een bijzonder terras of een knappe vijver. Als je een vijver hebt zorg dan voor mooie attributen eromheen zoals een waterornament.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.