De lente is in aantocht en die winterkilo’s moeten er weer af. Tijd om te gaan sporten. Nu het weer weer wat beter wordt is het heerlijk om dit buiten te doen. Ga met vriendinnen hardlopen, skeeleren of ga lekker in je eentje sporten en ga mountainbiken!

Beginnen met mountainbiken

Fietsen kan vrijwel iedereen, dus mountainbiken kan toch niet moeilijk zijn? Nee, moeilijk is het niet en eigenlijk iedereen zou het moeten kunnen, maar beginnen met mountainbiken vergt toch wat voorbereiding en voorzichtigheid. Mountainbiken in het bos is heel anders dan fietsen op een fietspad. Allereerst is een mountainbike een andere fiets dan een ‘gewone’ fiets en de omgeving vraagt ook om een andere vorm van fietsen. Op een mountainbike heb je een andere houding dan op een ‘gewone’ fiets, aan deze houding zul je de eerste keer flink moeten wennen en kan ook spierpijn met zich meebrengen. Doordat je in de gebieden waar mountainbiken populair is vaak te maken hebt met een onvoorspelbare ondergrond is het belangrijk dat je gefocust op je fiets zit. Houd beide handen aan het stuur en ogen op de weg. Zorg ook voor goede kleding en bescherming, zoals een helm, handschoenen en warme, ademende kleding.

Voordelen van mountainbiken

Mountainbiken brengt vele voordelen met zich mee. Zowel voor je gezondheid als voor de portemonnee en het milieu. Mountainbiken is een sport waarmee je vrijwel iedere spier in je lichaam traint en je direct vet verbrand. Het is een sport die goed vol te houden is, waardoor je effectief sport en snel een betere conditie zult bereiken. Daarnaast is mountainbiken een relatief goedkope sport. Het vergt enkele investeringen zoals een goede fiets en accessoires, maar daarna heb je geen periodieke kosten meer die je bij bijvoorbeeld een sportschool wel hebt. En wellicht kun je een mountainbike van iemand lenen, en sport je helemaal gratis! En als laatst, niet geheel onbelangrijk, mountainbiken is een sport die geen schade aanbrengt aan het milieu, een fiets heeft geen schadelijke uitstoot zoals een auto en er hoeft geen bos gekapt worden voor een fitnessclub. Een echte win win situatie. Dus wil je lekker in je eentje gaan sporten? Ga mountainbiken!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.