Als je van plan bent om een kledingkast online te bestellen ben je met dit artikel in goede handen! In dit artikel geven we je namelijk 3 tips voor het online uitzoeken van jouw perfecte kledingkast. Online een kast bestellen biedt meer voordelen dan je zou verwachten. De toegang tot een enorme bron aan inspiratie en informatie (internet) maakt het erg makkelijk om een kast te vinden. Niet alleen om er eentje te vinden die perfect bij je persoonlijke smaak aansluit, maar ook om het formaat te vinden. Dergelijke informatie staat op het internet namelijk uitgebreid vermeld.

Hoeveel ruimte heb ik?

Naar onze mening de eerste en belangrijkste vraag die je jezelf zou moeten stellen. Hoeveel ruimte heb ik in de kamer waar die komt te staan en, hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst de kamer. We zien het regelmatig gebeuren dat mensen een kledingkast halen zonder nauwkeurig de beschikbare ruimte op te meten. Je kunt er dus op rekenen dat dit fout gaat. Vaak is de kast te breed of wordt die geplaatst onder een schuine muur, waardoor die te hoog is.

Meet dus van tevoren goed de beschikbare ruimte op waar de kast daadwerkelijk komt te staan. Zowel de hoogte, breedte als diepte. Houdt er daarbij ook rekening mee dat sommige kasten deuren hebben die naar buiten openslaan. Dit zorgt voor ‘nog minder’ beschikbare ruimte.

Welk type kast wil je?

We benoemden net al kort dat de beschikbare ruimte in je kamer invloed kan hebben op de keuze van je kledingkast. Daarbij is het natuurlijk ook een geval van persoonlijke voorkeuren. In principe onderscheiden we drie soorten kledingkasten. De draaideurkast, zweefdeurkast en schuifdeurkast.

Merk je dat je niet enorm veel ruimte beschikbaar hebt rond de kast? Dan is een zweefdeurkast of schuifdeurkast de beste keuze voor jou. Hierbij hangen de deuren namelijk ‘in’ de deur, waardoor er meer ruimte rondom de kast overblijft. Heb je wel voldoende ruimte? Dan kan je ook kiezen voor de klassieke draaideurkast. Deze heeft naar buiten openslaande deuren en schermt je kleding goed af van stof en vuil.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.