Veel mannen hebben vaak enkele outfits in hun garderobe hangen, waar zij telkens op terug vallen. Dit is geen ramp, maar vaak wel een beetje saai. Om te voorkomen dat je elke dag een van je standaard outfits aan hebt is het daarom belangrijk, dat je als man over enkele basic kledingstukken beschikt die je met van alles kunt combineren. Je kunt deze kledingstukken zijn als de fundering van de rest van je outfit. Als deze goed staat, dan kun je elke dag weer een verrassende outfit dragen.

Wij zullen je vertellen welke items dit zijn en waar je op moet letten als je ze toevoegt aan je garderobe.

 

Een mooi wit overhemd

Een wit overhemd kun je werkelijk aan op elke gelegenheid. Je kunt hem zowel aan bij een zakelijke lunch, een diner of gewoon een borrel. Het oogt erg fris en verzorgd, maar hij is ook makkelijk te combineren met een meer casual outfit.

Als je een wit overhemd koopt zal het je opvallen dat er meerdere stijlen te koop zijn. De zakelijke overhemden hebben meestal een wat stijvere boord en komen in boordmaten. Terwijl een casual overhemd dit vaak niet heeft en de reguliere maten handhaaft.

 

Denim broek

Natuurlijk mag deze niet ontbreken in je kledingkast en waarschijnlijk heb je deze al liggen. Als je een spijkerbroek wilt die overal bij past, neem dan een donkerblauwe. Je kunt deze aan bij een zakelijke outfit, maar je kunt hem daarnaast ook gewoon in je vrije tijd dragen.

Ook is dit item natuurlijk met alles te combineren. Wat wel belangrijk is, is dat hij goed zit. Een spijkerbroek mag best een beetje strak zitten, want hij loopt vaak nog uit. Belangrijk is wel dat hij niet knelt bij je heup en dat de broekspijpen goed op de schoenen vallen. Je wilt natuurlijk niet dat je prachtige schoenen niet zichtbaar zijn. Voor de perfecte maat kun je vaak terecht bij de bekende merken, zoals: diesel jeans en g star raw. Deze merken hebben voor ieder postuur de perfecte spijkerbroek. Neem hier wel genoeg tijd voor, want als hij net niet lekker zit ga je hem vaak toch niet dragen.

Dit zijn slechts twee items die onmisbaar zijn, natuurlijk kun je ook nog denken aan een chino, een denim shirt of een mooie pullover. Laatste tip: investeer een beetje in deze basics. Op deze manier gaan ze langer mee en kun je ze vaak aan doen!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.