De kinderkamer is ook een kamer die aandacht en liefde verdient. Veel ouders beseffen dat wel. Uiteraard moet er een bed zijn, een kast, een stoel, bureau. Maar in dit artikel gaan we het hebben over de aankleding en dan specifiek het beddengoed en eventueel vloerkleden.

Zowel beddengoed als vloerkleden zijn vrij betaalbaar maar hebben wel een grote impact op het uiterlijk van de kamer. Ze zijn ook makkelijk aan te brengen het is niet zo dat je moet sjouwen zoals met meubels.

Laten we beginnen met beddengoed. Iedereen is wel bekend met de standaard dekbedovertrekken zoals die van voetbalclubs of sprookjes prinsessen. Dat is ons net een beetje te cliché. Dat was misschien leuk in de jaren 90 maar tegenwoordig met alle opties die ouders hebben is echt not done geworden. Idealiter kies je iets minimalistisch, meer stijlvol en classy. Zie hier bijvoorbeeld: cozykidz kinderbeddengoed winkel. Goede merken in dit segment zijn BORN Copenhagen, Super Carla en Konges Slojd (geen idee hoe dit uit te spreken). Enfin, je ziet dit zijn merken met zeer hoogwaardige kwaliteit en unieke stijlvolle designs. Dit is waar je idealiter naar streeft voor een moderne hippe kinderkamer die past bij de huidige tijdsgeest.

Vloerkleden, eigenlijk beetje zelfde verhaal. Zie hier: cozykidz leuke vloerkleden. Een persoonlijke favoriet van ons op dit punt is Lucky Boy Sunday die maken hele leuke vloerkleden. Anderzijds is House Doctor een merk dat het aanbevelen waard is.

Een ander punt waar je aandacht aan zou kunnen besteden zijn de posters. Een handvol posters kunnen de muren letterlijk van wat kleur voorzien. In dit segment zijn Mrs Mighetto en Majvillan echt stoer.

Met zowel vloerkleden als posters wel de aantekening om niet te overdrijven gooi niet de hele vloer vol met vloerkleden of hang tien posters aan de muur, dat is echt too much. Houd het ingetogen en dan is alles conform de stijl richtlijnen van de komende jaren.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.