Heb je de keuze gemaakt om een boxspring aan te schaffen? Dan is het nu tijd om na te denken aan welke eisen jouw boxspring moet voldoen. Om een weloverwogen keuze te maken, geven we je in dit artikel een aantal handige tips.

Waar is de boxsping voor bedoeld

Misschien een beetje een rare vraag, aangezien de boxspring uiteraard is bedoeld om in te slapen. Maar het is nogal een verschil of je een boxspring koopt voor in een studentenflat waar je een maar een aantal jaar gaat wonen of in je nieuwe huis waar je heel veel jaren wilt gaan wonen.

Is dit eerste het geval, dan zou je kunnen kijken naar een wat goedkopere boxspring. Natuurlijk wil je niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Daarom zou je eens naar een online boxspring outlet kunnen gaan kijken. Hier vind je vaak kwalitatief goede boxsprings voor een hele lage prijs.

De keuze van het matras

De keuze van het matras is ook niet onbelangrijk. Een goed matras bepaald namelijk voor het grootste gedeelte je comfort van je boxspring. Daarnaast is het ook belangrijk om een goed matras aan te schaffen om rugklachten te voorkomen. Een steviger matras is beter voor je rug, dan een zacht matras. Dan kom je al snel uit bij een pocketvering matras.

Mocht je nu toch liever een zacht matras hebben, dan is het verstandig om hier bovenop een matrastopper te plaatsen.

Extra functies van de boxspring

Tot slot moet je nog nadenken of je extra functies op je boxspring wilt hebben. Je kunt er voor kiezen om een simpele boxspring te kopen, zonder extra functies. Dit scheelt je extra kosten. Maar mocht je nu vaak rechtop zitten in bed om bijvoorbeeld te lezen of televisie te kijken, dan kun je overwegen om een elektrisch verstelbare boxspring aan te schaffen. Dit is comfortabel, maar ook nog eens beter voor je rug.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.