Uit verschillende tests is gebleken dat de nieuwe iPhone X de meest kostelijke smartphone op de markt is van dit moment. Door de duurdere onderdelen zijn de reparaties ook een stuk duurder geworden en hij breekt ook sneller. Dit kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben, er is immers een stuk meer glas bij deze iPhone dan bij voorgangers het geval was. Maar hoe komt dit en wat betekend dit voor fans van Apple producten?

Tijdens verschillende valtests is gebleken dat de iPhone de meest breekbare iPhone is. Een test vanaf ongeveer broekzakhoogte zorgde ervoor dat bij de smartphone na beide tests direct schade ontstond. Dit is natuurlijk niet zo fijn aangezien deze smartphone al rond de €1000,- kost en de reparaties waarschijnlijk ook erg kostelijk zijn, naar schatting kan dit namelijk al oplopen tot €300,-. Het is natuurlijk even afschrikken wanneer de reparatiekosten ongeveer 1/3e van de kosten van de gehele smartphone zijn. Een van de oorzaken is natuurlijk de glazen achterkant. Er is nu een heel nieuw oppervlak waar beschadigingen kunnen ontstaan ten opzichte van de voorgangers.

Door verschillende bonden is er veel getest om te achterhalen hoe breekbaar de nieuwe smartphone is en de potentiële kopers te informeren over de zwakten van het toestel. Volgens Apple is de nieuwe iPhone namelijk een van de meest duurzame smartphones die zij ontwikkeld hebben. Echter blijkt uit de tests dat dit niet helemaal waar is. Daarom is het belangrijk dat dit onder de aandacht gebracht wordt om te voorkomen dat de klant onterecht behandeld wordt.

Het risico van een val en de kosten die hierbij komen kijken zijn natuurlijk een stuk enger dan dit was bij de oudere toestellen. Gelukkig zijn er voor de échte Apple fan iPhone X Hoesjes beschikbaar die ervoor zorgen dat deze iPhone een stuk langer meegaat en meer schade kan verdragen. Er zijn veel verschillende hoesjes op de markt die jouw iPhone perfect beschermen, van lederen hoesjes tot aan siliconen. Alles is beschikbaar, in veel verschillende kleuren en soorten om ervoor te zorgen dat er ook altijd iets is voor alle gebruikers. Wanneer jij toch de iPhone X wilt gebruiken is het wel belangrijk dat je hier een iPhone hoesje bij koopt, aangezien de smartphone de schade anders niet kan verdragen. Het laten vallen van een iPhone X is namelijk een grote aanslag op jouw portemonnee en de smartphone verliest ook al snel functionaliteit.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.