Steeds meer interieurstylisten proberen industriële elementen in de door hen ingerichte woningen te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een stellingkast, een industriële lamp, enzovoorts. Het blijkt echter lang niet altijd zo makkelijk te zijn om uw interieur een industriële uitstaling te geven. Welke elementen passen goed bij een modern interieur, welke elementen passen beter bij een klassiek interieur, enzovoorts. In dit artikel geven we u drie handige tips om het interieur van uw woning een industriële uitstraling te geven.

Tip 1: zorg voor een industriële stellingkast in de keuken

Een van de manieren om uw interieur een industriële uitstraling te geven is het gebruik van een stellingkast. Stellingkasten zijn onder meer goed te gebruiken in een keuken, waar u de stellingkast kunt vullen met potten pasta, uw servies en leuke kruidenplantjes. Vaak kunt u de zijkant van de stellingkast opvrolijken met leuke potjes die u met haakjes aan de zijkant bevestigt.

Tip 2: hang industriële verlichting in huis op

Naast de mogelijkheid om een industriële stellingkast te gebruiken, kunt u ook voor industriële lampen kiezen. Een van de voordelen aan industriële lampen is dat deze zowel in een modern, als in een klassiek interieur goed tot hun recht komen. Houd er bij de aanschaf van een industriële lamp wel rekening mee dat niet alle industriële lampen uit Oost-Europa komen. Hier werden de lampen voorheen in grote fabriekspanden gebruikt, om de fabriekshallen en –gangen van voldoende licht te voorzien.

Sommige modellen zijn namaakproducties, die vaak veel minder sfeer in huis brengen dan de authentieke modellen. Deze authentieke modellen zijn weliswaar iets duurder, maar kunnen gezien worden als een investering voor de toekomst. De lampen zullen immers niet snel aan waarde verliezen.

Tip 3: kijk naar persoonlijke blogs van interieurstylisten

Heeft u even geen inspiratie om uw woning een industriële uitstraling te geven? Er zijn steeds meer interieurstylisten die industriële elementen in hun interieurs verwerken. Foto’s van deze interieurs delen zij vaak op een persoonlijke blog, zodat anderen hier inspiratie uit op kunnen doen. Bekijk deze blogs eens om te zien of er ook passende ideeën voor uw woning te vinden zijn.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.