Je geeft om het milieu. Je houdt van onze planeet. Je bent gek op dieren. Je wordt gelukkig van de natuur… herken je jezelf hierin? Dan ben je ongetwijfeld iemand die ook zo nu en dan bewust nadenkt over hoe hij/zij duurzamer door het leven kan. Je woonsituatie is een mooie pijler. Wat handige en gemakkelijk toepasbare tips!

Ga voor LED!
We kunnen niet zonder licht, dus lampen hebben we nodig. Maar als je dan toch verlichting koopt, kies dan altijd voor LED! Niet voor halogeen- of gloeilampen.

Verwarm je woning slim!
Zit je ’s avonds voor de tv? Verwarm dan alleen de woonkamer. Staat de thermostaat op 22? Schroef ‘m terug naar 20 en trek een lekkere trui of snuggy uit de kast.

Let op je energieverbruik!
Ga voorzichtig en verstandig om met energieverbruik. Brand alleen licht waar nodig, zet de tv uit als je er niet naar kijkt, gebruik de uit stand op je elektrische apparaten, in plaats van de stand-bye-stand, haal je oplader van je smartphone uit het stopcontact als je je telefoon niet aan het opladen bent. Alle kleine beetje helpen, zeker op deze manier!

Koop een regenton
Wees zuinig met water ín huis, bijvoorbeeld door korter te douchen, maar ook buiten huis. Zeker met de droge zomers van tegenwoordig is het daarom een goed idee om een regenton te kopen. Zo kun je je plantjes en het gazon in de zomer water geven uit jouw regenton. Moet je nagaan dat álle tuineigenaren van Nederland op deze manier regenwater zouden gebruiken!

Neem een échte tuin
Handig, zo’n kunstgrasgazon. Maar wie het beste met de aarde voor heeft, gaat voor echte natuur in de tuin. Er zijn immers inmiddels wel genoeg betonnen tuinen en neppe planten in Nederland. Help de natuur vooruit en richt je tuin in zoals het hoort: echt gras, echte planten, veel groen, een mooi goedkoop tuinsetje erop en klaar!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.