Drones zijn kostbaar, dat weten we allemaal. Ze zijn duur in aanschaf. Hoewel ze steeds goedkoper worden zal je toch wel even schrikken als je een drone wilt kopen. Het is dan ook zonde als je drone stuk zou gaan door slecht onderhoudt. Wij zullen je daarom wat tips geven, die je zullen helpen om het meeste uit je drone te halen en met name uit de batterij.

 

Let in het begin goed op

Als je voor het eerst gaat vliegen is het belangrijk dat je rustig aan doet. De batterij kan niet gelijk helemaal opgevlogen worden. Vlieg de eerste paar keer tot een percentage van rond de 50% en dan zal je zien dat je batterij veel langer mee zal gaan.

 

Laad de batterij volledig op

Laad je drone altijd helemaal op voordat je gaat vliegen. Als je dit niet doet kan het namelijk gebeuren dat je drone de verkeerde waardes doorgeeft. Dit gebeurt niet als je hem helemaal hebt opgeladen. De batterijen kunnen er niet tegen als ze een tijdje helemaal vol zitten. Ga dus altijd kort na het opladen vliegen.

 

Kalibreer

Kalibreer je batterijen eens in de zoveel tijd. Dit houdt in dat je ze helemaal leeg laat lopen en vervolgens helemaal oplaadt. Op deze manier wordt de hele range van de batterij aangesproken, zodat er niks verloren gaat over tijd.

 

Batterijen kunnen niet tegen kou

Zorg ervoor dat je batterij warm blijft. Batterijen houden van warmte. Als je ze niet gebruikt zorg dan dat ze op een warme plek liggen. Zet je drone bijvoorbeeld niet neer in de schuur, die slecht geïsoleerd is maar gewoon in je huiskamer! Op die manier kun je er gelijk mee pronken als er visite langs komt.

 

Doe rustig aan

Tot slot is het belangrijk dat je de batterij niet te hard laat werken. Als je bij het vliegen gelijk vol gas opstijgt is dit moeilijk te verwerken voor je batterij. Het is beter over het algemeen iets rustiger te vliegen en wellicht als de batterij wat warmer is meer gas te geven. Dit bevordert de levensduur van je batterij aanzienlijk.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.