Als je een eigen auto hebt is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Als je zelf klussen kunt uitvoeren kan dit namelijk een hoop kosten besparen. Daarnaast is het belangrijk dat de auto goed wordt onderhouden om schade en de daarmee gepaarde extra kosten te voorkomen. In dit artikel zullen je daarom enkele tips geven die je kunnen helpen om je auto goed te onderhouden.

Goed controleren

Ten eerste is het erg belangrijk je eigen inspecties uit te voeren. Als je geregeld je auto inspecteert zul je mankementen tijdig opsporen, wat betekent dat de schade die veroorzaakt kan worden door deze mankementen minimaal blijft. Je kunt hierbij denken aan simpele dingen, zoals het geregeld checken van je oliepeil, bandenspanning, loopvlak van je band en de elektra in je auto. Als je merkt dat een van deze zaken niet is zoals die horen, dan weet je dat er werk aan de winkel is.

Zelf repareren

Dit zijn meestal ook klussen die je makkelijk zelf kunt doen en waarvoor je niet naar de garage hoeft. Als je oliepeil te laag is geraakt kun je deze gemakkelijk zelf bijvullen. Kijk altijd goed in het werkboekje van je auto, deze zijn meestal online te vinden. Als je zeker weet waar je de olie kunt bijvullen hoef je alleen nog te beschikken over de juiste motorolie. Ook dit kun je vinden in het werkboek. Neem altijd een goed merk olie, zoals de motorolie van Shell of Castrol. Bandenspanning is ook erg goed zelf bij te houden, je kunt op elk tankstation wel een pomp vinden, stel de juiste druk in en zet hem erop.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.