Hoe wordt een iPhone reparatie nu precies uitgevoerd? Wat komt hierbij kijken en hoe wordt het gedaan? In dit artikel gaan wij onderzoeken hoe een iPhone wordt gerepareerd en dit daarna in een korte blog samen te vatten. Vind jij het nu interessant om meer te leren over iPhone reparaties en hoe deze gedaan worden? Lees dan gauw verder.

Het belangrijkste is natuurlijk dat tijdens de iPhone 6 reparatie het toestel van tevoren uitgeschakeld is. Anders kunnen er veel dingen fout gaan. Nadat de smartphone is uitgeschakeld moeten de schroefjes losgedraaid worden om te zorgen dat je in het toestel kan. Daarna wordt, met behulp een zuignap, het front panel opgetild. Deze wordt een klein beetje omhoog getrokken waarna de lijm tussen het scherm en de binnenkant losgemaakt moet worden om in de iPhone zelf te kunnen werken. Dan wordt met hefboomwerkingen de telefoon losgemaakt tot het beeldscherm alle lijm heeft losgelaten. Hierna wordt het scherm omhoog gehaald. Echter blijft deze in een hoek van 90 graden op de behuizing staan, want er zijn nog kabels die kunnen breken wanneer deze uitgerekt worden. Het beeldscherm wordt op zijn plek gehouden terwijl in de telefoon wordt gewerkt.

De batterij connector wordt losgeschroefd en langzaam wordt de hele batterij losgemaakt. Door de kleefstroken los te maken wordt het mogelijk om de batterij uit de iPhone te halen. De stroken worden uitgerekt totdat ze loskomen van de batterij en de achterkant. Tot slot wordt de oude batterij eruit gehaald en wordt deze vervangen met een nieuwe batterij, vervolgens worden dezelfde stappen eigenlijk achterstevoren gedaan om de iPhone weer werkend in elkaar te zetten. Dit zorgt er dan uiteindelijk voor dat de batterij van de iPhone compleet vervangen is.

Dit is uiteraard geen stappenplan om dit zelf te gaan doen, het is het beste als je jouw iPhone 6s plus reparatie over laat aan een professional. Het is natuurlijk wel prijzig om dit te laten doen, en er worden ook zeker kosten bespaard wanneer dit handmatig wordt gedaan. Het is natuurlijk wel een kwestie van kennis, wanneer je geen flauw idee hebt waar je aan begint is het niet slim om dit onder handen te nemen. Je moet wel enige kennis hebben van techniek om dit persoonlijk te regelen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.