Het inrichten van een eetkamer kan best een hele opgave zijn. Je wilt namelijk zo goed mogelijk gebruik maken van de ruimte, zonder ervoor te zorgen dat je helemaal opgekropt zit. Je zult dus op de essentiële aspecten moeten focussen. Maar welke aspecten zijn dit dan? Dat zullen we je in dit artikel uitleggen.

Schaal

Een van de dingen waar je vooral op moet letten is natuurlijk de schaal. Zoals altijd is meten, weten. Dus je weet wat je te doen staat. Maak voordat je je kamer inricht het liefst eerst een plattegrond met alle afmetingen erop. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan als je in de bouwmarkt komt.

Kleur

Wat kleuren betreft kun je het beste niet een te groot kleurenpalet nemen voor de inrichting van je eetkamer. Het wordt anders namelijk veel te druk. Kies het liefst een basiskleur, dit zal meestal wit zijn en een mooie contrasterende kleur. Je zou nog een kleur kunnen kiezen ter variatie, maar we raden aan het daar dan bij te laten. Je kunt daarnaast ook spelen met verschillende materialen, bijvoorbeeld door leren eetkamerstoelen te gebruiken.

Gebruik spiegels

Gebruik waar het kan spiegels. Deze truc wordt in veel kleine horeca gelegenheden gebruikt. Door op tactische plekken spiegels neer te zetten, kun je een ruimte veel groter laten lijken dan dat hij in werkelijkheid is. De ruimte wordt vaak ook een stuk lichter omdat het licht gereflecteerd wordt door de spiegels.

Optisch ruimte creëren

Gebruik stoelen zonder armen of een eetbank. Je kunt het best zoveel mogelijk ruimte overlaten voor mensen om zich door de ruimte te kunnen bewegen. Maar ook optisch wil je zoveel mogelijk ruimte overhouden. Dit zorgd namelijk voor rust. Een goede manier om dit te bewerkstelligen zou ook kunnen zijn door gebruik te maken van transparante meubels. Dit zal niet altijd bij je stijl passen, dus kan niet iedereen dit doen.

Hopelijk heb je aan de hand van deze tips genoeg inspiratie op kunnen doen om zelfverzekerd van slag te kunnen gaan met jouw inrichting, succes!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.