Zoals iedereen weet is een kast een meubelstuk in een woning of gebouw dat fungeert als een opbergruimte, al dan niet met behulp van een deur om de kast mee af te sluiten. Er bestaan ongelooflijk veel verschillende soorten kasten. Zo zijn er kasten die in wanden worden weggewerkt en kasten die als losse meubelstukken in een ruimte worden geplaatst. Verder kunnen kasten horizontale schappen hebben, terwijl andere kasten voorzien zijn van laden.

Verschillende soorten kasten

Met al die verschillende soorten kasten is het soms moeilijk om bepaalde kast soorten van elkaar te onderscheiden. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat het verschil is tussen een dressoir en een buffetkast. In dit artikel vertellen wij van Kastenvinden.nl jou hoe je deze twee kasten uit elkaar kunt houden. Op onze webshop zijn werkelijk alle soorten kasten te vinden, van schoenenkast tot aan wandkast. Met onze expertise op het gebied van kasten laten we jou gelijk ook weten welke dressoirs en buffetkasten het mooiste design hebben en hoe je deze kasten het meest voordelig in huis kunt halen.

Wat is een dressoir en wat is een buffetkast?

Een dressoir is een meubelstuk dat al in de Middeleeuwen veel voorkwam. Een dressoir bestaat uit een lage kast dat twee of drie laden onder het bovenblad heeft. Dressoirs werden gebruikt om tafelgerei, eetwaren en goederen zoals het tafellinnen in te bewaren. De lage kast werd vaak versierd met zeer gedetailleerd houtsnijwerk. Niet voor niets werd het dressoir in menig huishouden als een pronkstuk beschouwd.

Een buffetkast lijkt erg op een dressoir in de zin van dat het ook een meubelstuk is dat wordt gebruikt om maaltijd toebehoren zoals bestek en linnengoed in te bewaren. Echter worden op een dressoir van oorsprong voorwerpen geplaatst zoals bloemen, vazen, kandelaars en spiegels. Een buffetkast daarentegen wordt gebruik om daarop de voorwerpen te plaatsen die men voor de maaltijd nodig heeft, maar niet op de tafel passen. 

Waar een buffetkast ook in verschilt ten opzichte van een dressoir is het feit dat een buffetkast vaak dubbele deuren heeft in een hoog bovengedeelte waar drinkglazen en/of porselein in kunnen worden opgeborgen. Omdat de buffetkast vroeger vaak werd gebruikt om er voedsel op te zetten en de maaltijd gebruikers zelf de mogelijkheid te geven om op te scheppen is zo het begrip als een vorm van maaltijd ontstaan.  

Dressoirs, buffetkasten en andere soorten kasten vergelijken

Zoals gezegd kun je op Kastenvinden.nl alle soorten kasten van alle bekende merken met elkaar vergelijken. Wanneer het gaat om dressoirs raden wij het merk Arketipo aan. De Arketipo Glory dressoirs zijn rank en verfijnd, maar hebben tegelijkertijd een krachtige en luxe uitstraling. Op het gebied van buffetkasten vinden wij de kasten van het merk Home Affaire tot de absolute toppers behoren. Deze buffetkasten hebben vaak een nostalgisch en eigenzinnig karakter, en zijn daarnaast uitermate stevig en praktisch in gebruik zoals iedere goede buffetkast betaamd.

Wil jij nog meer verschillende soorten, kleuren, merken en materialen kasten met elkaar vergelijken? Neem dan snel een kijkje op Kastenvinden.nl!

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.