Dit is waarschijnlijk niemand zijn hobby, maar het moet toch gebeuren. Schoonmaken is iets wat de meeste mensen proberen uit te stellen totdat ze merken dat de vloer zo vies is, dat hun voeten blijven plakken. Sommige mensen weten niet precies wanneer ze wat moeten schoonmaken, maar na dit artikel heb je een perfecte planning voor de schoonmaak van je huis.

 

Badkamer en wc

Het is belangrijk dat je de badkamer opruimt nadat je hem gebruikt hebt. Dit betekent dus ook nadrogen en even snel een doekje erover halen. Dit geldt ook voor de WC. De badkamer en wc moeten wel 1 keer per week goed gedaan worden. Bij de badkamer houdt dit in dat je alles schoonmaakt met kalkreiniger. Ook moet je zo af en toe je douchegordijn schoonmaken (als je die hebt). Dit kan je gewoon doen door hem in de wasmachine te doen en daarna weer op te hangen.

Wil jij echte goede schoonmaakspullen? Koop dan artikelen van sealed air diversey. Deze artikel zijn te koop bij Carel Lurvink. Zij verkopen diverse schoonmaakartikelen voor in en om het huis.

 

Woonkamer

Het stofzuigen hoeft in principe maar 2 keer per week. Als je huisdieren hebt wordt dit aantal natuurlijk wel wat meer. Met katten is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je elke dag stofzuigt. Verder moet je ongeveer 1 keer per week dweilen en 1 keer per maand de ramen lappen. Dit kan natuurlijk verschillen als je toevallig die maand een feestje hebt of iets dergelijks. Verder is het aan te raden om elke 2 dagen even alles af te stoffen.

Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan raad ik je aan om de eerste paar maanden iets meer schoon te maken. In nieuwbouwhuizen kan er namelijk nog heel veel stof vrijkomen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.