Als u zelf geen hoogtevrees heeft is het wellicht niet zo’n hele zware klus om zo af en toe de dakgoten van uw huis schoon te maken. Echter als u dit niet dagelijks doet voor uw werk is het wellicht niet zwaar maar wel gevaarlijk. U bent niet gewend om op hoogte te werken waardoor u sneller uw evenwicht zal verliezen dan een vakman op dat gebied. Neem daarom geen risico en laat voor een klein bedrag minimaal één keer per jaar uw dakgoten schoonmaken.

Na de herfst is de ideale tijd om de dakgoten en regenpijpen te laten schoonmaken

De grote hoeveelheid bladeren die de herfst heeft achtergelaten in de dakgoten kan voor een verstopping zorgen. Na de herfst is het dus in ieder geval slim om de dakgoten te laten schoonmaken. Het gevallen blad verstopt niet alleen uw dakgoten maar ook uw regenpijpen. Een vakman zal dan ook altijd uw regenpijpen schoonmaken zodra hij de dakgoten gedaan heeft.

Een lekkage kost veel meer geld dan het laten schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen

Door de verstopping in de dakgoten en regenpijpen ontstaan lekkages die voorkomen hadden kunnen worden door het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Heeft u het onderhoud verwaarloosd dan komt u waarschijnlijk voor een behoorlijk bedrag te staan qua kosten. Een lekkage veroorzaakt al snel voor honderden euro’s schade. Wellicht heeft u de lekkage pas in een later stadium opgemerkt waardoor de kosten nog hoger oplopen. Voorkom schade aan uw woning en laat de dakgoten en regenpijp regelmatig reinigen. De ingeschakelde vakman doet tijdens het schoonmaken ook direct een dakgoteninspectie. Mocht hij slijtageplekken zien dan zal hij dit bij u melden. Hiermee voorkomt u ernstige schade en blijven de kosten te overzien. Bent u op zoek naar een vakman voor het laten schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen? Neem contact met ons op via het contractformulier op onze website.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.