Dat mannen en vrouwen van hele verschillende planeten komen is voor niemand meer nieuw. Soms is het bijna onmogelijk om het andere geslacht ook maar een beetje te begrijpen. Waarom doet hij nou nooit eens iets in het huishouden uit zichzelf en waarom zeurt zij toch altijd zoveel? Deze irritaties zullen veel stellen bekend voorkomen, hoewel niet achter alles een theorie zit hebben wij alle onderzochte sappige verschillen en feitjes voor jullie op een rijtje gezet.

Wist jij bijvoorbeeld al…

Tot welke kleuren mannen en vrouwen zich meer aangetrokken voelen?

Uit onderzoek is gebleken dat mannen zich aangetrokken voelen tot vrouwen in het rood in tegenstelling tot vrouwen, die zich meer aangetrokken voelen tot mannen gekleed in het blauw. Aha vandaar dat politieagenten zo knap lijken in die blauwe uniformen van ze, problem solved!

Hoeveel tijd mannen en vrouwen nodig hebben om te beslissen over de volgende date?

Een man doet er 15 minuten over om te beslissen of hij een tweede date met een vrouw wil, vrouwen die nemen maar liefst een uur om te beslissen over een tweede afspraakje.

Waar mannen en vrouwen het meest bang voor zijn tijdens het online daten?

Het is gebleken dat vrouwen het meest bang zijn om een seriemoordenaar tegen het lijf te lopen terwijl mannen het bangst zijn om met een ‘dikke’ vrouw (what?!) te daten. Jullie mannen blijven ons maar verbazen..

Hoelang we gemiddeld in ons leven in de spiegel kijken?

Een man kijkt in totaal gedurende zijn hele leven 6 maanden in de spiegel, dit staat tegenover zo’n twee jaar bij – juist ja – de vrouw.

Wie er gemiddeld meer praat per dag?

Hoewel hier eigenlijk bijna geen onderzoek meer voor nodig was bewijst het toch wel wat de meesten altijd al dachten te weten.. vrouwen doen niets liever dan praten! Maar wat is nou het verschil? Vrouwen gebruiken gemiddeld 7.000 woorden per dag terwijl dit er bij mannen maar 2.000 zijn.

Op wie alcohol een groter effect heeft?

Alcohol heeft een groter effect op vrouwen, dit komt doordat vrouwen minder lichaamsvocht en een kleinere lever hebben dan mannen. Dit zorgt ervoor dat de alcohol langzamer afgebroken wordt. Vrouwen raken van dezelfde hoeveelheid alcohol maar liefst 20 tot 30% sterker onder invloed dan mannen.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.