Marokko, een prachtig land. Geweldige keuken, vriendelijke mensen, mooi landschap, maar wist je ook dat Marokko wereldberoemd is vanwege haar handgemaakte kwalitatieve lampen? In Europa worden lampen vrijwel niet meer met de hand gemaakt door vaklieden zoals dat wel gebeurd in India, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Een aantal van die landen maken lampen die zeer gewild zijn over de hele wereld. Dan hebben we het met name over Marokko en Egypte, dat zijn zeg maar de Porsche en de Ferrari onder de verlichting.

Enfin, die lampen wat ze zo bijzonder maakt is dat ze dus helemaal met de hand gemaakt worden. Iedere lamp is uniek. Het zijn lampen met bijzondere vormen. Gemaakt van hoogwaardige materialen. De lampen worden op zo een wijze gemaakt dat ze een uniek lichtspel creëren in de kamer waar men kies om deze op te hangen.

Maar hoe kom je in hemelsnaam aan zo een lamp? Moet je dan helemaal vliegen naar Cairo of Marrakesh om daar rond te gaan kijken op zo een soek? Nee helemaal niet. Dat was vroeger misschien zo in de jaren 90 en de jaren 00. Tegenwoordig zijn er webwinkels in Nederland die echte authentieke lampen importeren. Kijk wel uit er zijn ook webwinkels die namaak verkopen en dat wil je liever niet natuurlijk. Een adres dat wij kunnen aanbevelen is: Ghalia oosterse lampen webwinkel. In deze winkel kun je authentieke lampen kopen uit zowel Marokko als Egypte. De lampen zijn een pracht voor het oog. Er zijn verschillende types. Legt eraan de kamer en wat je mogelijkheden zijn maar je kunt kiezen voor een staande lamp, anderzijds een tafellamp, een wandlamp of een hanglamp. We merken dat meeste opteren voor een hanglamp en die kan men specifiek hier vinden: Ghalia oosterse hanglamp shop. Hanglampen zijn wel wat lastiger te installeren dan bijvoorbeeld een staande lamp, maar geven maximaal licht projectie over de kamer en dat is de reden dat veel gezinnen specifiek dat type lamp prefereren.

Over de auteur

lifestylers.nl is een stijlvol lifestyle magazine over fashion, interior, travel, gadgets, food, health & news.